Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Diederik Roest benoemd tot lid van De Jonge Akademie

13 november 2013

Dr. Diederik Roest is door de KNAW benoemd tot lid van De Jonge Akademie, een zelfstandig platform van jonge topwetenschappers, met activiteiten op het gebied van interdisciplinariteit, wetenschapsbeleid en wetenschap en samenleving. De Jonge Akademie kiest jaarlijks tien nieuwe, talentvolle onderzoekers om haar gelederen te versterken.

Naast bewezen wetenschappelijke kwaliteit beschikken leden over een brede belangstelling voor wetenschapsbeoefening en wetenschapscommunicatie. Een lidmaatschap is voor vijf jaar. De officiële installatie van de nieuwe leden vindt plaats op 20 maart 2014 in het Trippenhuis van de KNAW.

Snaarkosmologie

Diederik Roest (1977, Theoretische Natuurkunde/ Centre for Theoretical Physics) is geïnteresseerd in de wiskundige eigenschappen van de snaartheorie, maar trekt graag een lijn van abstracte theorie naar concreet experiment. Zo onderzoekt hij hoe aanwijzingen voor het bestaan van de snaartheorie aangetoond zouden kunnen worden door waarnemingen op de allergrootste afstandsschalen, zoals kosmische achtergrondstraling. Roest hoopt dat de nieuwe meetresultaten van de Planck-satelliet aanwijzingen zullen bevatten of de snaartheorie inderdaad een rol speelt in de natuur. Vanuit een passie om ook complexe wetenschap over te dragen wil Roest bijdragen aan het vertrouwen in de wetenschap. In 2008 ontving hij een Vidi-subsidie voor zijn onderzoek: Hoe stabiel zijn extra dimensies?

Meer informatie

Persbericht KNAW: Nieuws aanwas voor De Jonge Akademie

Laatst gewijzigd:15 juli 2022 15:05
View this page in: English

Meer nieuws