Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

2e Sport science debat over winterspelen 2014

04 november 2013

Het Sport Science Insitute Groningen (SSIG) organiseert op woensdag 6 november het 2e Sport Science Debat over de winterspelen in Sotchi 2014. Gerenommeerde wetenschappers en sportkenners drs. Frans Bakker, prof. dr. Gerard Sierksma en KNSB directeur Arie Koops geven presentaties en gaan in discussie over selectieprocedures in het schaatsen en materiaaldoping bij het bobsleeën. Rector Magnificus Elmer Sterken legt uit hoe hij de medaillekansen voor de Nederlandse olympische ploeg voorspelt. Een interessant programma over de ins en outs van het grootste sportevenement ter wereld.

Het debat vindt plaats in het academiegebouw van de RUG en start om 16.00 uur. Deelname aan het debat is gratis, aanmelden kan via i.k.stoter@umcg.nl. Het SSIG is een samenwerking tussen de RUG, het UMCG, de Hanzehogeschool en de gemeente Groningen.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Een genschakelaar om gezond oud te kunnen worden

  Ouder worden gaat vaak gepaard met een afname van spierkracht en het ontstaan van ouderdomsziekten. Het is bekend dat een caloriebeperkt dieet verouderingsprocessen kan vertragen en daardoor het ontstaan van deze ziekten. Onderzoekers van het European...

 • 24 mei 2018

  Familie IC-patiënten tevreden over kwaliteit einde-leven-zorg

  Familieleden van patiënten op de Intensive Care vinden de kwaliteit van de zorg die daar geboden wordt, goed. Ze zijn in het bijzonder tevreden over de zorg aan het einde van het leven. Als verbeterpunt geven families aan dat ze meer betrokken hadden...

 • 24 mei 2018

  Deel antipestprogramma’s effectief

  Iedereen is ervan doordrongen dat pesten onwenselijk is. De consequenties voor kinderen die op school gepest worden, zijn bijzonder negatief: van slechte schoolprestaties tot psychische klachten als depressiviteit, klachten die kunnen aanhouden tot...