Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

2e Sport science debat over winterspelen 2014

04 november 2013

Het Sport Science Insitute Groningen (SSIG) organiseert op woensdag 6 november het 2e Sport Science Debat over de winterspelen in Sotchi 2014. Gerenommeerde wetenschappers en sportkenners drs. Frans Bakker, prof. dr. Gerard Sierksma en KNSB directeur Arie Koops geven presentaties en gaan in discussie over selectieprocedures in het schaatsen en materiaaldoping bij het bobsleeën. Rector Magnificus Elmer Sterken legt uit hoe hij de medaillekansen voor de Nederlandse olympische ploeg voorspelt. Een interessant programma over de ins en outs van het grootste sportevenement ter wereld.

Het debat vindt plaats in het academiegebouw van de RUG en start om 16.00 uur. Deelname aan het debat is gratis, aanmelden kan via i.k.stoter@umcg.nl. Het SSIG is een samenwerking tussen de RUG, het UMCG, de Hanzehogeschool en de gemeente Groningen.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...