Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

2e Sport science debat over winterspelen 2014

04 november 2013

Het Sport Science Insitute Groningen (SSIG) organiseert op woensdag 6 november het 2e Sport Science Debat over de winterspelen in Sotchi 2014. Gerenommeerde wetenschappers en sportkenners drs. Frans Bakker, prof. dr. Gerard Sierksma en KNSB directeur Arie Koops geven presentaties en gaan in discussie over selectieprocedures in het schaatsen en materiaaldoping bij het bobsleeën. Rector Magnificus Elmer Sterken legt uit hoe hij de medaillekansen voor de Nederlandse olympische ploeg voorspelt. Een interessant programma over de ins en outs van het grootste sportevenement ter wereld.

Het debat vindt plaats in het academiegebouw van de RUG en start om 16.00 uur. Deelname aan het debat is gratis, aanmelden kan via i.k.stoter@umcg.nl. Het SSIG is een samenwerking tussen de RUG, het UMCG, de Hanzehogeschool en de gemeente Groningen.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 23 februari 2018

  Kinderen met astma blijken aangepast dna te hebben

  Kinderen met astma blijken epigenetische, chemische veranderingen van hun dna te hebben. Op hun dna zijn nu 14 plekken vastgesteld, die samenhangen met astma. Het bijzondere is dat deze 14 plekken in de eerste 4 jaar van hun leven zijn veranderd. Deze...

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...