Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hans de Vries will receive the 2013 Paul Rylander award from the Organic Reactions Catalysis Society (ORCS)

25 oktober 2013

Dr. Johannes G. de Vries has been awarded the 2013 Paul N. Rylander Award for significant contributions to the use of catalysis in organic reactions. Dr. de Vries is the founder of the homogeneous catalysis group at DSM and a key player in promoting its industrial use in bulk and fine chemicals. Dr. de Vries has made seminal contributions in several areas that are not only of industrial relevance, but also constitute important fundamental innovations from a scientific point of view. These areas include Heck coupling reactions, enantioseleltive hydrogenation, combined use of enzymatic and organometallic catalysts, and chemicals from renewable resources. During his career, Dr. de Vries has contributed to more than 175 papers. Dr. de Vries is currently the Principal Scientist in Homogeneous Catalysis at DSM Innovative Synthesis, and also a part-time Professor at the Stratingh Institute for Chemistry at the University of Groningen.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:38

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....