Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Stoofperen voor de Voedselbank

25 oktober 2013

De Duurzaamheidscommissie haalde onlangs de UK met haar actie voor de voedselbank. Zie hieronder het artikel, dat tevens te vinden is op de website van de Universiteitskrant.

Groenten uit eigen tuin
Groenten uit eigen tuin
Het moestuintje van godgeleerdheid levert veel meer stoofpeertjes, walnoten en rabarber dan de verzorgers opkunnen. Dus verkopen ze ze. De opbrengst is voor de Voedselbank. door Christien Boomsma (UK)

Sinds deze week staat er een tafel in hal van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen. Er is een mand met stoofpeertjes, eentje vol walnoten. Er ligt rabarber en ook nog prei. Wie het kan gebruiken mag het meenemen. Het kost zoveel als je het zelf waard vindt. Maar bedenk wel dat het geld niet voor de studenten is die de groente verbouwden in het moestuintje achter de faculteit. Het gaat naar de Voedselbank.

‘Wij als Duurzaamheidscommissie willen de voedselbank in Groningen steunen’, legt initiatiefneemster en tweedejaars godgeleerdheid Janneke Lautenbach uit.

Zaadjes

De Duurzaamheidscommissie bestaat uit zeven studenten van de faculteit die met elkaar het moestuintje onderhouden. Normaal kan iedereen iets uit de tuin meenemen. ‘En vorige maand hebben we stoofpeertjes verkocht. Maar toen was de opbrengst bedoeld om zaadjes te kopen voor volgend jaar.’

Nu wilden de leden iets meer doen. Maar Lautenbach beseft dat een tuin van twaalf vierkante meter niet zo héél veel zal opbrengen. ‘We zijn al blij met veertig euro.’ En dus zijn er al plannen voor aanvullende acties. Vanaf maandag gaat ze drie dozen in de faculteit zetten met een boodschappenlijstje erin. De gedachte is dat iedereen met elkaar de dozen vult tot een volledig voedselpakket. ‘Oh en we willen ook nog een breicursus doen en een boekenmarkt organiseren.’

Laatst gewijzigd:07 september 2023 12:26

Meer nieuws