Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Terug naar de RUG: Rijksuniversiteit Groningen zoekt oud-studenten

11 oktober 2013

Onder het motto ‘Terug naar de RUG’ presenteert de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een speciale alumni-omgeving op de website rug400.nl, de site met nieuws en feiten over de RUG400-festiviteiten. Deze alumni-omgeving maakt het oud-studenten mogelijk elkaar weer op te zoeken en te ontmoeten. De RUG wil hiermee de banden met haar alumni aanhalen. Op dit moment heeft zij met 80.000 van hen contact. Dat aantal hoopt de RUG te vergroten.

Oud-studiegenoten, -huisgenoten, -dispuutgenoten terugvinden met de alumni-zoeker. Afspraken maken om elkaar bij de alumnifestiviteiten te ontmoeten. Een overnachting regelen in een studentenhuis of bij een mede-alumnus met de ‘Alumnistee’. Foto’s en anekdotes toevoegen aan het fotoboek ‘Memories For Infinity’. Dit alles is mogelijk voor alumni die een account aanmaken op rug400.nl. Het zou fantastisch zijn als iedereen elkaar weer kan ontmoeten tijdens de alumnifestiviteiten in RUG400-feestmaand.

Memories For Infinity
Memories For Infinity

Alumniweekend

Het slotweekend van de RUG400-viering staat in het teken van alumni. De RUG organiseert dan een speciale alumni-lunch in de binnenstad van Groningen, met mooi gedekte tafels als een lint door het centrum van de stad. Alumni kunnen daarnaast een kijkje nemen bij een roei-evenement in de binnenstad; een bezoek brengen aan de drie tentoonstellingen in Der Aa-kerk, Groninger Museum en Universiteitsmuseum; een voorstelling bijwonen van ‘Aletta de Musical’ in de Stadsschouwburg en tot slot mee feesten tijdens het grote slotfeest op zaterdag 14 juni.

Meer informatie: Els van den Berg, lustrumcoördinator RUG400

Zie ook: www.rug400.nl, facebook/rug400, twitter/rug400

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:29
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...