Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Student Epke Zonderland wereldkampioen rekstok

06 oktober 2013

Epke Zonderland is wereldkampioen geworden op het onderdeel rekstok. Op het WK turnen in Antwerpen kreeg de student Geneeskunde zondag 16,000 punten voor zijn oefening. Daarmee bleef hij de Duitser Fabian Hambüchen (15,933) nipt voor. Met de wereldtitel voltooide Zonderland een prachtige trilogie. Na de Europese titel (2011) en het Olympisch goud in Londen (2012) werd hij zondag voor de eerste keer wereldkampioen.

De prestatie van Zonderland is extra bijzonder, omdat hij na zijn Olympische titel voorrang gaf aan zijn studie Geneeskunde. Zonderland liep in het post-Olympisch jaar ondermeer coschappen in het UMCG. Pas in juli richtte hij zich weer volledig op turnen. De korte voorbereiding bleek net voldoende voor een prachtig vervolg van zijn topsportcarrière.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....