Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Student Epke Zonderland wereldkampioen rekstok

06 oktober 2013

Epke Zonderland is wereldkampioen geworden op het onderdeel rekstok. Op het WK turnen in Antwerpen kreeg de student Geneeskunde zondag 16,000 punten voor zijn oefening. Daarmee bleef hij de Duitser Fabian Hambüchen (15,933) nipt voor. Met de wereldtitel voltooide Zonderland een prachtige trilogie. Na de Europese titel (2011) en het Olympisch goud in Londen (2012) werd hij zondag voor de eerste keer wereldkampioen.

De prestatie van Zonderland is extra bijzonder, omdat hij na zijn Olympische titel voorrang gaf aan zijn studie Geneeskunde. Zonderland liep in het post-Olympisch jaar ondermeer coschappen in het UMCG. Pas in juli richtte hij zich weer volledig op turnen. De korte voorbereiding bleek net voldoende voor een prachtig vervolg van zijn topsportcarrière.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printView this page in: English

Meer nieuws