Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Student Epke Zonderland wereldkampioen rekstok

06 oktober 2013

Epke Zonderland is wereldkampioen geworden op het onderdeel rekstok. Op het WK turnen in Antwerpen kreeg de student Geneeskunde zondag 16,000 punten voor zijn oefening. Daarmee bleef hij de Duitser Fabian Hambüchen (15,933) nipt voor. Met de wereldtitel voltooide Zonderland een prachtige trilogie. Na de Europese titel (2011) en het Olympisch goud in Londen (2012) werd hij zondag voor de eerste keer wereldkampioen.

De prestatie van Zonderland is extra bijzonder, omdat hij na zijn Olympische titel voorrang gaf aan zijn studie Geneeskunde. Zonderland liep in het post-Olympisch jaar ondermeer coschappen in het UMCG. Pas in juli richtte hij zich weer volledig op turnen. De korte voorbereiding bleek net voldoende voor een prachtig vervolg van zijn topsportcarrière.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...