Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Inaugural Speech Barbara Bakker

22 oktober 2013

On the 22nd of October Barbara Bakker will give her inaugural speech, entitled: Modellen voor jong en oud.

Barbara Bakker will introduce her field of Medical Systems Biology for a broad audience and discuss ongoing research on inborn metabolic diseases and ageing biology. In the end it is one integrated metabolic system that we need to understand. Inborn mutations, diet and age-related damage are different perturbations to this system which can teach us how metabolism works. To capture the complexity of metabolic regulation, computer models are a powerful tool. A better understanding should help solving important questions with respect to both inborn and age-related metabolic diseases.

 • Location: Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
 • Date: October 22, 2013
 • Time: 16.15

Registration by e-mail to cvb.rm@rug.nl

Laatst gewijzigd:13 februari 2017 09:51

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....