Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

6,6 miljoen EU-subsidie voor Rosalind Franklin Fellowship

02 augustus 2013

De EU kent een subsidie van 6,6 miljoen euro toe aan het Rosalind Franklin Fellowship programma van de Rijksuniversiteit Groningen. De universiteit investeert zelf tien miljoen euro in het programma.

De EU-subsidie is bestemd voor de vijfde ronde van het Rosalind Franklin Fellowship programma die begint op 1 oktober 2014 en vijf jaar duurt.

Met het Rosalind Franklin Fellowship programma wil de universiteit internationaal onderzoektalent van het hoogste niveau aantrekken en het percentage vrouwelijke hoogleraren verhogen. Het programma richt zich op onderzoekers die streven naar een hoogleraarschap.

Collegelid Jan de Jeu is blij met de EU-erkenning. ‘Op het ogenblik is het percentage vrouwelijke hoogleraren nog veel te laag. De RUG maakt er veel werk van om het te verhogen naar 25 procent. Deze subsidie ondersteunt ons daarbij, een zetje in de rug voor een succesvol programma van onze universiteit.’

Zie ook: Rosalind Franklin Fellowship Programma

Meer informatie: dr. ir. Jos Winkelman

Laatst gewijzigd:23 mei 2018 13:10

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...