Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Vijfde jaarlijkse Carbon Capture and Storage (CCS) Regulatory Network Meeting in Parijs

09 juli 2013

Op 18 en 19 juni 2013 organiseerde het Internationale Energieagentschap (IEA) het vijfde jaarlijkse Carbon Capture and Storage (CCS) Regulatory Network Meeting in Parijs. Het evenement werd bijgewoond door Marijn Holwerda, promovendus bij het GCEL, en Rieks Boekholt, onderzoeker bij het GCEL. De bijeenkomst werd geopend door voormalig Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven, tegenwoordig directeur van het IEA. Zij onderstreepte dat het succes van CCS in grote mate afhangt van het winnen van het vertrouwen van de bevolking door middel van een transparant langetermijnbeleid. Een breed spectrum aan onderwerpen werd vervolgens gepresenteerd en bediscussieerd gedurende het tweedaagse evenement. Alhoewel vooruitgang van CCS-demonstratieprojecten in Europa langzaam en moeizaam gaat, bleek dat substantiële ontwikkeling wel degelijk plaatsvindt in Canada en de VS. De globale progressie van CCS blijft echter achter ten opzichte van de planning richting het jaar 2020 en de gestelde doelen lijken moeilijk haalbaar te worden. In Europa lijkt veel af te hangen van de prijs voor uitstootrechten onder het ETS. Die prijs blijkt op dit moment duidelijk onvoldoende om de implementatie van CCS-demonstratieprojecten van de grond te krijgen.

Laatst gewijzigd:19 januari 2024 11:20

Meer nieuws