Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bewegingswetenschapper Bert Otten vanavond te zien bij NOS

17 juli 2013

Bewegingswetenschapper Bert Otten is woensdagavond 17 juli te zien in verschillende NOS Sport-programma’s. Vandaag staat in de Tour de France opnieuw een individuele tijdrit op het programma. Bert Otten heeft uitgebreide berekeningen gemaakt over welk type fiets het beste is te gebruiken tijdens een tijdrit. Hij is als adviseur betrokken bij de Belkin-wielerploeg.

Omstandigheden als windsnelheid en parcours bepalen de uiteindelijke keuze van de ploegleiding en renners voor een type fiets. De berekeningen van Otten zijn hiervoor leidend.

NOS besteedt vandaag aandacht aan zijn berekeningen en onderzoek en maakt tijdens de tijdrit opnames met Bert Otten. In verschillende sportprogramma’s van de NOS zijn deze beelden vanavond te zien.
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32

Meer nieuws

 • 19 februari 2019

  Microbioom heeft directe invloed op suikerstofwisseling en diabetesrisico

  Het microbioom, de micro-organismen in onze darmen, heeft een directe invloed op de suikerstofwisseling en het risico op diabetes. Onderzoekers van onder meer het Universitair Medisch Centrum Groningen en de universiteit van Oxford (VK) tonen dit aan...

 • 12 februari 2019

  UMCG start onderzoek naar tevredenheid vrouwen over hun borsten

  Drie afdelingen van het UMCG starten een onderzoek naar de tevredenheid van vrouwen over hun borsten. Het gaat hierbij om vrouwen die nooit geopereerd of behandeld zijn aan hun borsten. Met de resultaten van dit onderzoek wil de afdeling plastische...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...