Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe Unifocus, deze week: RUG in Nature Top-100; Een nanovoertuig bouwen; Publicaties in de etalage

19 juni 2013

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

 • Nature: RUG in mondiale Top-100. De Rijksuniversiteit Groningen is een van de twee Nederlandse universiteiten in de Global Top 100 Publishing Index van Nature, mede door een publicatie van maag-, darm-, en leverarts Rinse Weersma.
 • Bouwen aan een nanovoertuig. In 2011 stond de uitvinding van het elektrisch aangedreven nanovoertuig op de cover van het Nature. Syuzanna Harutyunyan was nauw betrokken bij de bouw.
 • Publicaties in de etalage. Jan Feringa vertelt over het project Etalage, waarmee alle RUG-wetenschappers op een LinkedIn-achtige pagina heel gemakkelijk hun publicaties beter zichtbaar kunnen maken.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks drie onderwepen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus .

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 12:06

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...