Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe Unifocus, deze week: RUG in Nature Top-100; Een nanovoertuig bouwen; Publicaties in de etalage

19 juni 2013

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

 • Nature: RUG in mondiale Top-100. De Rijksuniversiteit Groningen is een van de twee Nederlandse universiteiten in de Global Top 100 Publishing Index van Nature, mede door een publicatie van maag-, darm-, en leverarts Rinse Weersma.
 • Bouwen aan een nanovoertuig. In 2011 stond de uitvinding van het elektrisch aangedreven nanovoertuig op de cover van het Nature. Syuzanna Harutyunyan was nauw betrokken bij de bouw.
 • Publicaties in de etalage. Jan Feringa vertelt over het project Etalage, waarmee alle RUG-wetenschappers op een LinkedIn-achtige pagina heel gemakkelijk hun publicaties beter zichtbaar kunnen maken.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks drie onderwepen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus .

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 12:06
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....