Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Floris van der Tak benoemd tot hoogleraar submillimeter sterrenkunde

18 juni 2013

Floris van der Tak, werkzaam bij de Space Research Organisation of the Netherlands (SRON), is per 17 juni 2013 benoemd tot hoogleraar submillimeter sterrenkunde. Hij is een van de sleutelfiguren bij SRON-Groningen,waar hij al verschillende jaren een baan als wetenschapper combineert met een nulaanstelling als UHD bij de Rijksuniversiteit Groningen. Prof. Dr. F.F.S. van der Tak doet onderzoek op het gebied van de submillimeter-sterrenkunde, zowel aan Galactische stervormingsgebieden als aan de kernen van externe melkwegstelsels. Hij is zeer actief op het gebied van het analyseren van gegevens van het Hifi instrument op de Herschel telescoop. Prof. Van der Tak begeleidt momenteel 4 promovendi en 3 postdocs.

De benoeming als bijzonder hoogleraar heeft plaatsgevonden vanwege de Stichting Leonardo da Vinci en heeft als doel de bestaande samenwerking tussen SRON en het Kapteyn Instituut voor Sterrenkunde te versterken, en het SPICA/SAFARI project tot een succes te maken. Prof. Van der Tak zal, mede door middel van het structureel verzorgen van onderwijs en de begeleiding van promovendi een positieve inbreng hebben in de wetenschappelijke status van het Kapteyn Instituut en bijdragen aan de versterking van de aanwezige expertise.

Floris van der Tak
Floris van der Tak
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:37

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...