Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Floris van der Tak benoemd tot hoogleraar submillimeter sterrenkunde

18 juni 2013

Floris van der Tak, werkzaam bij de Space Research Organisation of the Netherlands (SRON), is per 17 juni 2013 benoemd tot hoogleraar submillimeter sterrenkunde. Hij is een van de sleutelfiguren bij SRON-Groningen,waar hij al verschillende jaren een baan als wetenschapper combineert met een nulaanstelling als UHD bij de Rijksuniversiteit Groningen. Prof. Dr. F.F.S. van der Tak doet onderzoek op het gebied van de submillimeter-sterrenkunde, zowel aan Galactische stervormingsgebieden als aan de kernen van externe melkwegstelsels. Hij is zeer actief op het gebied van het analyseren van gegevens van het Hifi instrument op de Herschel telescoop. Prof. Van der Tak begeleidt momenteel 4 promovendi en 3 postdocs.

De benoeming als bijzonder hoogleraar heeft plaatsgevonden vanwege de Stichting Leonardo da Vinci en heeft als doel de bestaande samenwerking tussen SRON en het Kapteyn Instituut voor Sterrenkunde te versterken, en het SPICA/SAFARI project tot een succes te maken. Prof. Van der Tak zal, mede door middel van het structureel verzorgen van onderwijs en de begeleiding van promovendi een positieve inbreng hebben in de wetenschappelijke status van het Kapteyn Instituut en bijdragen aan de versterking van de aanwezige expertise.

Floris van der Tak
Floris van der Tak
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...