Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Floris van der Tak benoemd tot hoogleraar submillimeter sterrenkunde

18 juni 2013

Floris van der Tak, werkzaam bij de Space Research Organisation of the Netherlands (SRON), is per 17 juni 2013 benoemd tot hoogleraar submillimeter sterrenkunde. Hij is een van de sleutelfiguren bij SRON-Groningen,waar hij al verschillende jaren een baan als wetenschapper combineert met een nulaanstelling als UHD bij de Rijksuniversiteit Groningen. Prof. Dr. F.F.S. van der Tak doet onderzoek op het gebied van de submillimeter-sterrenkunde, zowel aan Galactische stervormingsgebieden als aan de kernen van externe melkwegstelsels. Hij is zeer actief op het gebied van het analyseren van gegevens van het Hifi instrument op de Herschel telescoop. Prof. Van der Tak begeleidt momenteel 4 promovendi en 3 postdocs.

De benoeming als bijzonder hoogleraar heeft plaatsgevonden vanwege de Stichting Leonardo da Vinci en heeft als doel de bestaande samenwerking tussen SRON en het Kapteyn Instituut voor Sterrenkunde te versterken, en het SPICA/SAFARI project tot een succes te maken. Prof. Van der Tak zal, mede door middel van het structureel verzorgen van onderwijs en de begeleiding van promovendi een positieve inbreng hebben in de wetenschappelijke status van het Kapteyn Instituut en bijdragen aan de versterking van de aanwezige expertise.

Floris van der Tak
Floris van der Tak
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...