Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG in mondiale top-100 Nature Publishing Index

27 juni 2013

De Rijksuniversiteit Groningen is doorgedrongen tot de beste honderd universiteiten in de Global Top 200 Publishing Index van het wetenschappelijk tijdschrift Nature. De ranglijst is gebaseerd op publicaties die in 2012 zijn verschenen in Nature en maandelijkse tijdschriften als Nature Chemistry, Nature Nanotechnology en Nature Physics. De Universiteit Utrecht (53ste plek) en de RUG (96ste) zijn de enige twee Nederlandse universiteiten in de top-100 van de Nature Publishing Index.

De eervolle vermelding in de ranglijst van Nature was mede te danken aan een publicatie van maag-, darm-, en leverarts Rinse Weersma. Hij deed een grote genetische studie naar het ontstaan van chronische ontstekingsziekten in de darmen. In deze aflevering van Unifocus (video) vertelt Weersma over zijn onderzoek naar de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

De Rijksuniversiteit Groningen bracht de fraaie top-100-notering extra onder de aandacht in Nature met de advertentie Born scientists reach for infinity.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:14
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 10 september 2018

  ZonMW-subsidie voor studie naar niertransplantatie

  Onderzoekers van de sectie Nefrologie & Transplantatie van het UMCG hebben een subsidie van maar liefst 1,2 miljoen euro gekregen van Zon MW. De subsidie is voor een groot multicenter onderzoek bij patiënten ouder dan 65 jaar die een niertransplantatie...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.