Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG in mondiale top-100 Nature Publishing Index

27 juni 2013

De Rijksuniversiteit Groningen is doorgedrongen tot de beste honderd universiteiten in de Global Top 200 Publishing Index van het wetenschappelijk tijdschrift Nature. De ranglijst is gebaseerd op publicaties die in 2012 zijn verschenen in Nature en maandelijkse tijdschriften als Nature Chemistry, Nature Nanotechnology en Nature Physics. De Universiteit Utrecht (53ste plek) en de RUG (96ste) zijn de enige twee Nederlandse universiteiten in de top-100 van de Nature Publishing Index.

De eervolle vermelding in de ranglijst van Nature was mede te danken aan een publicatie van maag-, darm-, en leverarts Rinse Weersma. Hij deed een grote genetische studie naar het ontstaan van chronische ontstekingsziekten in de darmen. In deze aflevering van Unifocus (video) vertelt Weersma over zijn onderzoek naar de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

De Rijksuniversiteit Groningen bracht de fraaie top-100-notering extra onder de aandacht in Nature met de advertentie Born scientists reach for infinity.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:14
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 22 juni 2018

  Minder eiwit in urine vertraagt nierfunctieachteruitgang bij kinderen

  Een behandeling met bloeddrukverlagende medicatie bij kinderen met chronisch nierfalen verlaagt de eiwituitscheiding in hun urine. Hierdoor hebben de kinderen een minder grote kans op verslechtering van hun aandoening. Dit blijkt uit onderzoek van dr...

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 15 juni 2018

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD Instellingen die verslavingszorg aanbieden, doen er verstandig aan om patiënten direct bij intake te screenen op ADHD. Dat vindt promovendus en psychiater in opleiding Katelijne van Emmerik-van...