Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG in mondiale top-100 Nature Publishing Index

27 juni 2013

De Rijksuniversiteit Groningen is doorgedrongen tot de beste honderd universiteiten in de Global Top 200 Publishing Index van het wetenschappelijk tijdschrift Nature. De ranglijst is gebaseerd op publicaties die in 2012 zijn verschenen in Nature en maandelijkse tijdschriften als Nature Chemistry, Nature Nanotechnology en Nature Physics. De Universiteit Utrecht (53ste plek) en de RUG (96ste) zijn de enige twee Nederlandse universiteiten in de top-100 van de Nature Publishing Index.

De eervolle vermelding in de ranglijst van Nature was mede te danken aan een publicatie van maag-, darm-, en leverarts Rinse Weersma. Hij deed een grote genetische studie naar het ontstaan van chronische ontstekingsziekten in de darmen. In deze aflevering van Unifocus (video) vertelt Weersma over zijn onderzoek naar de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

De Rijksuniversiteit Groningen bracht de fraaie top-100-notering extra onder de aandacht in Nature met de advertentie Born scientists reach for infinity.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:14

Meer nieuws

 • 07 december 2018

  UMCG-studie naar de zorg rond handprothesen krijgt ZonMW-subsidie

  De afdeling Revalidatiegeneeskunde van het UMCG heeft van ZonMW een subsidie van €400.000,- gekregen. Hiermee gaat het een studie doen naar de effectiviteit en de kosteneffectiviteit van handprotheses. Ook de doelmatigheid van de zorg rond handprothesen...

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...