Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG in mondiale top-100 Nature Publishing Index

27 juni 2013

De Rijksuniversiteit Groningen is doorgedrongen tot de beste honderd universiteiten in de Global Top 200 Publishing Index van het wetenschappelijk tijdschrift Nature. De ranglijst is gebaseerd op publicaties die in 2012 zijn verschenen in Nature en maandelijkse tijdschriften als Nature Chemistry, Nature Nanotechnology en Nature Physics. De Universiteit Utrecht (53ste plek) en de RUG (96ste) zijn de enige twee Nederlandse universiteiten in de top-100 van de Nature Publishing Index.

De eervolle vermelding in de ranglijst van Nature was mede te danken aan een publicatie van maag-, darm-, en leverarts Rinse Weersma. Hij deed een grote genetische studie naar het ontstaan van chronische ontstekingsziekten in de darmen. In deze aflevering van Unifocus (video) vertelt Weersma over zijn onderzoek naar de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

De Rijksuniversiteit Groningen bracht de fraaie top-100-notering extra onder de aandacht in Nature met de advertentie Born scientists reach for infinity.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:14
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...