Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG in mondiale top-100 Nature Publishing Index

27 juni 2013

De Rijksuniversiteit Groningen is doorgedrongen tot de beste honderd universiteiten in de Global Top 200 Publishing Index van het wetenschappelijk tijdschrift Nature. De ranglijst is gebaseerd op publicaties die in 2012 zijn verschenen in Nature en maandelijkse tijdschriften als Nature Chemistry, Nature Nanotechnology en Nature Physics. De Universiteit Utrecht (53ste plek) en de RUG (96ste) zijn de enige twee Nederlandse universiteiten in de top-100 van de Nature Publishing Index.

De eervolle vermelding in de ranglijst van Nature was mede te danken aan een publicatie van maag-, darm-, en leverarts Rinse Weersma. Hij deed een grote genetische studie naar het ontstaan van chronische ontstekingsziekten in de darmen. In deze aflevering van Unifocus (video) vertelt Weersma over zijn onderzoek naar de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

De Rijksuniversiteit Groningen bracht de fraaie top-100-notering extra onder de aandacht in Nature met de advertentie Born scientists reach for infinity.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:14
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 20 februari 2019

  De ongebruikelijke erfelijkheid van telomeerlengte

  Bij de overerving van telomeerlengte spelen epigenetische effecten een belangrijke rol. Zeker een derde van de overerving is epigenetisch van aard. Dat concluderen Groninger onderzoekers, die voor het eerst een schatting van dit fenomeen konden maken...

 • 19 februari 2019

  Nanoporiën maken massaspectrometer voor eiwitten mogelijk

  RUG-onderzoekers hebben nanoporiën ontwikkeld waarmee ze direct de massa van kleine eiwitjes (peptiden) kunnen meten. Een artikel over deze ontdekking is op 19 februari jl. gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications.

 • 19 februari 2019

  Microbioom heeft directe invloed op suikerstofwisseling en diabetesrisico

  Het microbioom, de micro-organismen in onze darmen, heeft een directe invloed op de suikerstofwisseling en het risico op diabetes. Onderzoekers van onder meer het Universitair Medisch Centrum Groningen en de universiteit van Oxford (VK) tonen dit aan...