Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Julinummer Broerstraat 5 is uit

26 juni 2013
Het zomernummer van Broerstaat 5 is uit. Op de cover Alumnus van het Jaar 2013 Wim Pijbes. Hij koos impulsief voor kunstgeschiedenis, genoot van zijn studie in Groningen en ontwikkelde zich er op allerlei manieren. Auteur Dirk van Weelden mijmert over zijn Groningse jaren met ‘soulmate’ Martin Bril en NOS-weerman Peter Kuipers Munnike geeft een kijkje achter de schermen. Ook maatschappelijke problemen worden belicht: de moeizame start van jonge academici op de arbeidsmarkt en de maatschappelijke en wetenschappelijke onzekerheid over de aardschokken in de provincie ten gevolge van gaswinning. Meer wetenschap komt aan bod in verhalen over onderzoek naar een veelbelovend antipestprogramma voor scholen en over samenwerking met Rusland in het verouderingsonderzoek van UMCG-instituut ERIBA. En natuurlijk is er, onder veel meer, weer aandacht voor het komende lustrumjaar ‘For Infinity’, 4∞ jaar universiteit.
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...