Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zernike Campus Groningen: toplocatie voor energie en biobased economy

24 juni 2013

De Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool, de gemeente en de provincie Groningen willen de Zernike Campus uitbouwen tot een toplocatie voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap op het gebied van energie en de biobased economy. Dat ambitieuze voornemen formaliseerden de partijen onlangs in een samenwerkingsconvenant. De Zernike Campus Groningen moet uitgroeien tot een ‘Energieke Campus’ waar kennisontwikkeling en valorisatie van duurzame energie en schone energietechnologie tot bloei komen.

Jan de Jeu, vicevoorzitter van het College van Bestuur, onderstreept het belang van de combinatie van toptalent, goede faciliteiten voor onderzoek en onderwijs, en een uitstekende samenwerking tussen overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. ‘De Healthy Ageing Campus bij het UMCG is een succesvol voorbeeld van die waardevolle combinatie. Nu zetten we ook op de Zernike Campus Groningen een belangrijke volgende stap.’

Energy Academy Europe

De Jeu: ‘De Rijksuniversiteit investeert al meer dan vijftig jaar in de Zernike Campus. De afgelopen zeven jaar ging ruim 170 miljoen euro naar nieuwe faciliteiten voor de life sciences, wiskunde en de computerwetenschappen. De komende zeven jaar heeft de universiteit een investeringsprogramma voor de Zernike Campus van nog eens ruim 200 miljoen euro, bedoeld voor de bouw van de Energy Academy Europe en voor de bouw van een nieuwe onderzoeks- en onderwijsfaciliteit op het gebied van chemie, natuurkunde, sterrenkunde en industrial engineering.’

Meer informatie

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....