Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zernike Campus Groningen: toplocatie voor energie en biobased economy

24 juni 2013

De Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool, de gemeente en de provincie Groningen willen de Zernike Campus uitbouwen tot een toplocatie voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap op het gebied van energie en de biobased economy. Dat ambitieuze voornemen formaliseerden de partijen onlangs in een samenwerkingsconvenant. De Zernike Campus Groningen moet uitgroeien tot een ‘Energieke Campus’ waar kennisontwikkeling en valorisatie van duurzame energie en schone energietechnologie tot bloei komen.

Jan de Jeu, vicevoorzitter van het College van Bestuur, onderstreept het belang van de combinatie van toptalent, goede faciliteiten voor onderzoek en onderwijs, en een uitstekende samenwerking tussen overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. ‘De Healthy Ageing Campus bij het UMCG is een succesvol voorbeeld van die waardevolle combinatie. Nu zetten we ook op de Zernike Campus Groningen een belangrijke volgende stap.’

Energy Academy Europe

De Jeu: ‘De Rijksuniversiteit investeert al meer dan vijftig jaar in de Zernike Campus. De afgelopen zeven jaar ging ruim 170 miljoen euro naar nieuwe faciliteiten voor de life sciences, wiskunde en de computerwetenschappen. De komende zeven jaar heeft de universiteit een investeringsprogramma voor de Zernike Campus van nog eens ruim 200 miljoen euro, bedoeld voor de bouw van de Energy Academy Europe en voor de bouw van een nieuwe onderzoeks- en onderwijsfaciliteit op het gebied van chemie, natuurkunde, sterrenkunde en industrial engineering.’

Meer informatie

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30
printView this page in: English

Meer nieuws