Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Parcival College eerste winnaar nieuwe Wubbo Ockelsprijs

21 juni 2013

Het Parcival College in Groningen heeft de Wubbo Ockelsprijs 2.0 gewonnen. De prijs wordt voor de eerste keer uitgereikt aan de meest duurzame school van Noord-Nederland. De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro, beschikbaar gesteld door de NHL, de Hanzehogeschool, Stenden University en de Rijksuniversiteit Groningen.

De jury van de Wubbo Ockelsprijs was onder de indruk van de inzet die het Parcival College heeft geleverd in combinatie met de ambities die werden uitgesproken. Het Parcival College organiseerde lesmarathons, kocht zonnepanelen en wil in de toekomst een volledig duurzame school worden. Daartoe tracht de school onder meer het monumentale gebouw waarin de school is gehuisvest veel energiezuiniger te maken.

Ockels trots

‘Het Parcival is de beste’, stelt Ockels, die is ingenomen met de uitkomst van de verkiezing. Hij is trots dat een school waar zoveel gedaan wordt op het gebied van duurzaamheid, de eerste prijswinnaar is.

Prijsuitreiking

De prijs wordt vrijdagochtend 21 juni om 10.00 uur uitgereikt op het Parcival College. U bent van harte uitgenodigd om morgenochtend bij de feestelijke uitreiking op het Parcival College aanwezig te zijn. Tijdens de bijeenkomst wordt een videoboodschap van Wubbo Ockels getoond. Helaas kan de naamgever van de prijs vanwege ziekte niet aanwezig te zijn.

Noot voor de redactie

Meer informatie: secretaris van de jury, dr. Arjen Dijkstra

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32

Meer nieuws

 • 23 april 2019

  Van paperclip tot patent

  Hoe kan het dat een albatros niet te pletter slaat als hij landt? Of dat zijn grote vleugels niet breken als gevolg van de luchtweerstand? Volgens de wetten van de aerodynamica zou je dat verwachten. Professor Eize Stamhuis heeft echter ontdekt dat...

 • 02 april 2019

  ‘Verliesgevoelens bepalen stemgedrag’

  'Iedereen hier vindt het mooi dat de universiteit terug is in Friesland.’ Aan het woord is Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance op de Campus Fryslân van de RUG. Van den Berg kent ‘de regio’ en kan vanuit theorie én praktijk commentaar...

 • 29 maart 2019

  Prof.dr. Jeff De Hosson koninklijk onderscheiden

  Vrijdag 29 maart werd prof.dr. J. Th. M. De Hosson koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Waarnemend burgemeester Koos Wiersma van de gemeente Westerkwartier decoreerde hem in de Aula van het Academiegebouw, na afloop...