Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

IBM creëert 350 nieuwe ICT-banen in Groningen

Samenwerking tussen overheden, RUG, Hanzehogeschool en UMCG geeft noordelijke regio economische impuls
19 juni 2013

Provincie en gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen en IBM hebben vandaag aangekondigd de komende drie jaar 350 nieuwe ICT-banen te gaan creëren in een nieuw Services Center in de stad Groningen. Het ‘IBM Services Center Groningen’ is het resultaat van een unieke samenwerking die een extra economische impuls geeft in de noordelijke regio. De werving voor de nieuwe vacatures start op het eerste ‘IBM Career event’ op woensdag 26 juni 2013.

Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de RUG, is zeer verheugd over de keuze van IBM om het nieuwe Services Center in Groningen te vestigen. ‘Getalenteerde studenten en jonge academici krijgen door deze samenwerking meer mogelijkheden om na het afstuderen hun eerste baan in Groningen te vinden. Daarbij denk ik onder meer aan afgestudeerden van onze opleidingen Artificial Intelligence, Computing Sciences en Industrial Engineering and Management. Over die opleidingen hebben wij recent besloten dat zij allemaal in het Engels zullen worden aangeboden. Dat past perfect bij de wensen van een multinational als IBM en biedt onze studenten de kans om door te groeien binnen het bedrijf.’

Volgens Poppema profiteert ook het onderzoek van de RUG van de nauwe samenwerking met IBM. ‘Onderzoeksprojecten die drijven op astronomische hoeveelheden data zoals Target, Lofar en LifeLines zouden niet mogelijk zijn zonder de kennis van IBM.’

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30
printView this page in: English

Meer nieuws