Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

IBM creëert 350 nieuwe ICT-banen in Groningen

Samenwerking tussen overheden, RUG, Hanzehogeschool en UMCG geeft noordelijke regio economische impuls
19 juni 2013

Provincie en gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen en IBM hebben vandaag aangekondigd de komende drie jaar 350 nieuwe ICT-banen te gaan creëren in een nieuw Services Center in de stad Groningen. Het ‘IBM Services Center Groningen’ is het resultaat van een unieke samenwerking die een extra economische impuls geeft in de noordelijke regio. De werving voor de nieuwe vacatures start op het eerste ‘IBM Career event’ op woensdag 26 juni 2013.

Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de RUG, is zeer verheugd over de keuze van IBM om het nieuwe Services Center in Groningen te vestigen. ‘Getalenteerde studenten en jonge academici krijgen door deze samenwerking meer mogelijkheden om na het afstuderen hun eerste baan in Groningen te vinden. Daarbij denk ik onder meer aan afgestudeerden van onze opleidingen Artificial Intelligence, Computing Sciences en Industrial Engineering and Management. Over die opleidingen hebben wij recent besloten dat zij allemaal in het Engels zullen worden aangeboden. Dat past perfect bij de wensen van een multinational als IBM en biedt onze studenten de kans om door te groeien binnen het bedrijf.’

Volgens Poppema profiteert ook het onderzoek van de RUG van de nauwe samenwerking met IBM. ‘Onderzoeksprojecten die drijven op astronomische hoeveelheden data zoals Target, Lofar en LifeLines zouden niet mogelijk zijn zonder de kennis van IBM.’

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...