Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

IBM creëert 350 nieuwe ICT-banen in Groningen

Samenwerking tussen overheden, RUG, Hanzehogeschool en UMCG geeft noordelijke regio economische impuls
19 juni 2013

Provincie en gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen en IBM hebben vandaag aangekondigd de komende drie jaar 350 nieuwe ICT-banen te gaan creëren in een nieuw Services Center in de stad Groningen. Het ‘IBM Services Center Groningen’ is het resultaat van een unieke samenwerking die een extra economische impuls geeft in de noordelijke regio. De werving voor de nieuwe vacatures start op het eerste ‘IBM Career event’ op woensdag 26 juni 2013.

Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de RUG, is zeer verheugd over de keuze van IBM om het nieuwe Services Center in Groningen te vestigen. ‘Getalenteerde studenten en jonge academici krijgen door deze samenwerking meer mogelijkheden om na het afstuderen hun eerste baan in Groningen te vinden. Daarbij denk ik onder meer aan afgestudeerden van onze opleidingen Artificial Intelligence, Computing Sciences en Industrial Engineering and Management. Over die opleidingen hebben wij recent besloten dat zij allemaal in het Engels zullen worden aangeboden. Dat past perfect bij de wensen van een multinational als IBM en biedt onze studenten de kans om door te groeien binnen het bedrijf.’

Volgens Poppema profiteert ook het onderzoek van de RUG van de nauwe samenwerking met IBM. ‘Onderzoeksprojecten die drijven op astronomische hoeveelheden data zoals Target, Lofar en LifeLines zouden niet mogelijk zijn zonder de kennis van IBM.’

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...