Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studenten publiceren eigen wetenschappelijke tijdschrift

18 juni 2013

Op donderdag 20 juni verschijnt de eerste editie van Honours Review , een nieuw journalistiek-wetenschappelijk tijdschrift dat wordt gepubliceerd door Honoursstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Het initiatief, naar voorbeeld van het bekende studententijdschrift Harvard Law Review, biedt talentvolle RUG-studenten een interdisciplinair platform om het resultaat van hun wetenschappelijke werk te delen met elkaar, de academische gemeenschap en de samenleving.

‘Honours Review is te vergelijken met een zeer hoogstaande wetenschapsbijlage’, zegt dr. Kees de Vey Mestdagh, docent en adviserend lid van de redactie. ‘In de artikelen behandelen de studenten wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken vanuit een multidisciplinair perspectief. De kwaliteit van de eerste editie is hoog. De RUG kan trots zijn op het resultaat.’

Uiteenlopende onderwerpen

Honours Review is samengesteld uit artikelen die zijn geschreven door studenten van het Honours College van de RUG. In de eerste editie staan artikelen over zeer uiteenlopende onderwerpen. Zo komen biologische kenmerken als mogelijke voorspellers van crimineel gedrag aan de orde en wordt ook de moeizame Italiaanse zoektocht naar een nationale identiteit besproken, in relatie tot het fel bekritiseerde Romeinse monument Il Vittoriano.

Presentatie eerste editie

De eerste editie wordt gepresenteerd tijdens een feestelijke uitreiking op donderdag 20 juni van 20.00-21.00 uur in de Heymanszaal van het Academiegebouw. De eerste editie verschijnt zowel in hard copy als op de website honoursreview.nl. Honours Review zal een paar keer per jaar verschijnen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...