Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studenten publiceren eigen wetenschappelijke tijdschrift

18 juni 2013

Op donderdag 20 juni verschijnt de eerste editie van Honours Review , een nieuw journalistiek-wetenschappelijk tijdschrift dat wordt gepubliceerd door Honoursstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Het initiatief, naar voorbeeld van het bekende studententijdschrift Harvard Law Review, biedt talentvolle RUG-studenten een interdisciplinair platform om het resultaat van hun wetenschappelijke werk te delen met elkaar, de academische gemeenschap en de samenleving.

‘Honours Review is te vergelijken met een zeer hoogstaande wetenschapsbijlage’, zegt dr. Kees de Vey Mestdagh, docent en adviserend lid van de redactie. ‘In de artikelen behandelen de studenten wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken vanuit een multidisciplinair perspectief. De kwaliteit van de eerste editie is hoog. De RUG kan trots zijn op het resultaat.’

Uiteenlopende onderwerpen

Honours Review is samengesteld uit artikelen die zijn geschreven door studenten van het Honours College van de RUG. In de eerste editie staan artikelen over zeer uiteenlopende onderwerpen. Zo komen biologische kenmerken als mogelijke voorspellers van crimineel gedrag aan de orde en wordt ook de moeizame Italiaanse zoektocht naar een nationale identiteit besproken, in relatie tot het fel bekritiseerde Romeinse monument Il Vittoriano.

Presentatie eerste editie

De eerste editie wordt gepresenteerd tijdens een feestelijke uitreiking op donderdag 20 juni van 20.00-21.00 uur in de Heymanszaal van het Academiegebouw. De eerste editie verschijnt zowel in hard copy als op de website honoursreview.nl. Honours Review zal een paar keer per jaar verschijnen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...