Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Herexamentraining: 15 en 16 juni

12 juni 2013

Na een succesvolle examentraining waar ruim 600 leerlingen uit het hele land aan hebben deelgenomen, biedt de Rijksuniversiteit Groningen op 15 en 16 juni een herexamentraining aan voor de vakken wiskunde A, wiskunde B, wiskunde C, natuurkunde, scheikunde, biologie, economie of management en organisatie. Leerlingen die tussen 2007 en 2012 deelnamen aan de herexamentraining scoorden gemiddeld 1 tot 2 punten hoger voor het herexamen dan voor het examen.

Deze week krijgen VWO en HAVO leerlingen de uitslag van hun examen binnen. Voor leerlingen die onverhoopt zijn gezakt of leerlingen die graag een hoger gemiddelde willen halen, zodat ze een hogere kans hebben om in te loten bij een lotingsstudie zoals Geneeskunde, organiseert de Rijksuniversiteit Groningen komend weekend een herexamentraining.

Achtste keer

Rijksuniversiteit Groningen organiseerde dit jaar voor de achtste keer examentrainingen voor VWO leerlingen. Dit jaar is daarnaast ook gestart met het organiseren van examentrainingen voor HAVO leerlingen. Herexamentrainingen voor HAVO bieden we echter pas vanaf volgend jaar aan. Sinds 2007 organiseert de RUG ook een tweedaagse herexamentraining. Deelnemende leerlingen waren ieder jaar erg enthousiast over de training en scoorden gemiddeld 1 tot 2 punten hoger voor het herexamen dan voor het gewone examen.

15 en 16 juni

De herexamentraining wordt dit jaar gehouden op zaterdag 15 en zondag 16 juni en kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld 12 leerlingen) is er per 6 leerlingen 1 docent aanwezig. De kosten per leerling voor de herexamentraining bedragen €225 en zijn inclusief een duidelijke door de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelde syllabus en koffie, thee en frisdrank. Alle dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen uiterlijk om 21.30 uur. De trainingen vinden plaats in het Harmoniecomplex van de Rijksuniversiteit Groningen in het centrum van Groningen.

Noot voor de redactie

Woordvoerders examentraining:

Liesbeth Kerkhof, 0622686310, liesbethkerkhof gmail.com

Nienke Schuitema, 0648652900, nienkeschuitema gmail.com

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 02:17

Meer nieuws