Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Herexamentraining: 15 en 16 juni

12 juni 2013

Na een succesvolle examentraining waar ruim 600 leerlingen uit het hele land aan hebben deelgenomen, biedt de Rijksuniversiteit Groningen op 15 en 16 juni een herexamentraining aan voor de vakken wiskunde A, wiskunde B, wiskunde C, natuurkunde, scheikunde, biologie, economie of management en organisatie. Leerlingen die tussen 2007 en 2012 deelnamen aan de herexamentraining scoorden gemiddeld 1 tot 2 punten hoger voor het herexamen dan voor het examen.

Deze week krijgen VWO en HAVO leerlingen de uitslag van hun examen binnen. Voor leerlingen die onverhoopt zijn gezakt of leerlingen die graag een hoger gemiddelde willen halen, zodat ze een hogere kans hebben om in te loten bij een lotingsstudie zoals Geneeskunde, organiseert de Rijksuniversiteit Groningen komend weekend een herexamentraining.

Achtste keer

Rijksuniversiteit Groningen organiseerde dit jaar voor de achtste keer examentrainingen voor VWO leerlingen. Dit jaar is daarnaast ook gestart met het organiseren van examentrainingen voor HAVO leerlingen. Herexamentrainingen voor HAVO bieden we echter pas vanaf volgend jaar aan. Sinds 2007 organiseert de RUG ook een tweedaagse herexamentraining. Deelnemende leerlingen waren ieder jaar erg enthousiast over de training en scoorden gemiddeld 1 tot 2 punten hoger voor het herexamen dan voor het gewone examen.

15 en 16 juni

De herexamentraining wordt dit jaar gehouden op zaterdag 15 en zondag 16 juni en kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld 12 leerlingen) is er per 6 leerlingen 1 docent aanwezig. De kosten per leerling voor de herexamentraining bedragen €225 en zijn inclusief een duidelijke door de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelde syllabus en koffie, thee en frisdrank. Alle dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen uiterlijk om 21.30 uur. De trainingen vinden plaats in het Harmoniecomplex van de Rijksuniversiteit Groningen in het centrum van Groningen.

Noot voor de redactie

Woordvoerders examentraining:

Liesbeth Kerkhof, 0622686310, liesbethkerkhof@gmail.com

Nienke Schuitema, 0648652900, nienkeschuitema@gmail.com

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 11:05

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....