Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Frisse ideeën en wilde plannen voor Haren

05 juni 2013

Planologen in spé presenteren donderdag 6 juni innovatieve ideeën voor de ontwikkeling van de gemeente Haren. Als het aan de studenten ligt, gaat de A28 in een bak, krijgt Haren een eigen landmark en profileert de gemeente zich in de toekomst met hoogwaardige, luxe woonzorgcomplexen. Aan de hand van een elevator pitch en een filmpje presenteren de teams deze en andere plannen om het groene en karaktervolle Haren toekomstbestendig te maken.

Veertig studenten uit het eerste jaar van de opleiding Technische Planologie van de Rijksuniversiteit Groningen hebben afgelopen weken in acht teams gewerkt aan plannen voor de gemeente. De studenten hopen ambtenaren en bewoners van Haren daarmee te verrassen en te inspireren.

In de plannen is onder andere gezocht naar een nieuwe invulling van zorgcentrum Erasmusheem. Ook krijgt Haren een eigen boulevard aan de zuidoostzijde van het Paterswoldsemeer en is recreatieterrein Onnenstaete omgetoverd in een Scandinavisch aandoend welnesscentre.

Ontwerpatelier

Het project is onderdeel van het vak ‘Ruimtelijk Ontwerpen: Ontwerpatelier’. Het doel daarvan is om studenten te laten proeven aan de complexiteit van ruimtelijke opgaven. Door de interactieve onderwijsvorm en de directe relatie met de praktijk vormt het vak een belangrijk fundament voor de opleiding Technische Planologie. De gemeente Haren is al meerdere jaren partner in het vak. Zij vindt het groot belang dat de toekomstige generatie planologen vroegtijdig kennis maakt met de praktijk van alledag.

De studenten presenteren donderdag 6 juni tussen 15.30 en 17.00 uur hun plannen op het gemeentehuis in Haren, Raadhuisplein 10.

Noot voor de redactie

Meer informatie over het project: Ward Rauws, docent Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Meer informatie over de bijeenkomst 6 juni: It Ousema-Wieringa, gemeente Haren, tel. 050-533 9957, e-mail: I.M.Wieringa@haren.nl
Laatst gewijzigd:13 maart 2020 02:15

Meer nieuws

 • 02 juli 2020

  NWO/NWA-IDG financiering voor onderzoeksproject dr. Joram Tarusarira

  Dr. Joram Tarusarira, universitair docent ‘Religion, Conflict and Peacebuilding’ aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen, krijgt een prestigieuze NWA-Ideeëngenerator-beurs van NWO (Nederlandse...

 • 01 juli 2020

  Sander de Hosson Alumnus van het Jaar 2019

  Longarts Sander de Hosson is door de Rijksuniversiteit Groningen verkozen tot Alumnus van het Jaar 2019. Hij ontvangt de prijs voor de indringende wijze waarop hij aandacht vraagt voor de emotionele kant van de palliatieve zorg en voor het onder...

 • 01 juli 2020

  Gratamaprijs 2020 voor Ymkje Anna de Vries

  De Gratama Wetenschapsprijs 2020 is toegekend aan dr. Ymkje Anna de Vries, verbonden aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de RUG. Zij is opgeleid in de neuro-, klinische en psychosociale wetenschappen, aan drie Groningse...