Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Frisse ideeën en wilde plannen voor Haren

05 juni 2013

Planologen in spé presenteren donderdag 6 juni innovatieve ideeën voor de ontwikkeling van de gemeente Haren. Als het aan de studenten ligt, gaat de A28 in een bak, krijgt Haren een eigen landmark en profileert de gemeente zich in de toekomst met hoogwaardige, luxe woonzorgcomplexen. Aan de hand van een elevator pitch en een filmpje presenteren de teams deze en andere plannen om het groene en karaktervolle Haren toekomstbestendig te maken.

Veertig studenten uit het eerste jaar van de opleiding Technische Planologie van de Rijksuniversiteit Groningen hebben afgelopen weken in acht teams gewerkt aan plannen voor de gemeente. De studenten hopen ambtenaren en bewoners van Haren daarmee te verrassen en te inspireren.

In de plannen is onder andere gezocht naar een nieuwe invulling van zorgcentrum Erasmusheem. Ook krijgt Haren een eigen boulevard aan de zuidoostzijde van het Paterswoldsemeer en is recreatieterrein Onnenstaete omgetoverd in een Scandinavisch aandoend welnesscentre.

Ontwerpatelier

Het project is onderdeel van het vak ‘Ruimtelijk Ontwerpen: Ontwerpatelier’. Het doel daarvan is om studenten te laten proeven aan de complexiteit van ruimtelijke opgaven. Door de interactieve onderwijsvorm en de directe relatie met de praktijk vormt het vak een belangrijk fundament voor de opleiding Technische Planologie. De gemeente Haren is al meerdere jaren partner in het vak. Zij vindt het groot belang dat de toekomstige generatie planologen vroegtijdig kennis maakt met de praktijk van alledag.

De studenten presenteren donderdag 6 juni tussen 15.30 en 17.00 uur hun plannen op het gemeentehuis in Haren, Raadhuisplein 10.

Noot voor de redactie

Meer informatie over het project: Ward Rauws, docent Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Meer informatie over de bijeenkomst 6 juni: It Ousema-Wieringa, gemeente Haren, tel. 050-533 9957, e-mail: I.M.Wieringa@haren.nl
Laatst gewijzigd:13 maart 2020 02:15

Meer nieuws

 • 10 juni 2024

  Om een wolkenkrabber heen zwermen

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 29 mei 2024

  Europese samenwerkingsmasters behoren tot de top

  Op 27 mei werd door het EACEA in Brussel gevierd dat 20 jaar geleden de eerste Erasmus Mundus Masters van start gingen.

 • 24 mei 2024

  Lustrum 410 in beeld

  Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024