Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Frisse ideeën en wilde plannen voor Haren

05 juni 2013

Planologen in spé presenteren donderdag 6 juni innovatieve ideeën voor de ontwikkeling van de gemeente Haren. Als het aan de studenten ligt, gaat de A28 in een bak, krijgt Haren een eigen landmark en profileert de gemeente zich in de toekomst met hoogwaardige, luxe woonzorgcomplexen. Aan de hand van een elevator pitch en een filmpje presenteren de teams deze en andere plannen om het groene en karaktervolle Haren toekomstbestendig te maken.

Veertig studenten uit het eerste jaar van de opleiding Technische Planologie van de Rijksuniversiteit Groningen hebben afgelopen weken in acht teams gewerkt aan plannen voor de gemeente. De studenten hopen ambtenaren en bewoners van Haren daarmee te verrassen en te inspireren.

In de plannen is onder andere gezocht naar een nieuwe invulling van zorgcentrum Erasmusheem. Ook krijgt Haren een eigen boulevard aan de zuidoostzijde van het Paterswoldsemeer en is recreatieterrein Onnenstaete omgetoverd in een Scandinavisch aandoend welnesscentre.

Ontwerpatelier

Het project is onderdeel van het vak ‘Ruimtelijk Ontwerpen: Ontwerpatelier’. Het doel daarvan is om studenten te laten proeven aan de complexiteit van ruimtelijke opgaven. Door de interactieve onderwijsvorm en de directe relatie met de praktijk vormt het vak een belangrijk fundament voor de opleiding Technische Planologie. De gemeente Haren is al meerdere jaren partner in het vak. Zij vindt het groot belang dat de toekomstige generatie planologen vroegtijdig kennis maakt met de praktijk van alledag.

De studenten presenteren donderdag 6 juni tussen 15.30 en 17.00 uur hun plannen op het gemeentehuis in Haren, Raadhuisplein 10.

Noot voor de redactie

Meer informatie over het project: Ward Rauws, docent Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Meer informatie over de bijeenkomst 6 juni: It Ousema-Wieringa, gemeente Haren, tel. 050-533 9957, e-mail: I.M.Wieringa@haren.nl
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31

Meer nieuws

 • 24 mei 2019

  Vier onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 85 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Vier hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), allemaal aan de Faculty of Science and Engineering. De twee vrouwelijke en twee mannelijke...

 • 24 mei 2019

  Eerste editie Top-HR Leiderschapsprogramma succesvol afgerond

  De University of Groningen Business School (UGBS) en het expertisecentrum In the LEAD van de Rijksuniversiteit Groningen kijken terug op een succesvolle eerste editie van het Top-HR Leiderschapsprogramma. Op 21 mei mochten acht top-HR professionals...

 • 22 mei 2019

  Noord-Nederland gaat down under tijdens Solar Challenge

  Studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Noorderpoort gaan met hun eigen gebouwde zonneauto voor de eerste keer meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge (BWSC) in Australië onder de naam Top Dutch Solar Racing...