Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Public Lecture by Prof. Jan Luiten van Zanden from Utrecht University

13 mei 2013

On 13 May Professor Jan Luiten van Zanden from Utrecht University will be our next guest lecturer in the Maddison Lecture series in Economic History and Development. The topic of this lecture will be: "The Conquest of Our Economic Past; The Search for the Origins of Modern Economic Growth".

Jan Luiten van Zanden holds the honorary Maddison chair at the university of Groningen. He is the author of serveral books in the field of Economic History. Professor Van Zanden's visit marks the first release of the new updated Maddison data set making this a very special Maddison Lecture. So we look forward to your support of this event.

The event takes place between 15:30 and 17:15 on Monday 13 May in the Senaatskamer, Academy building.

Laatst gewijzigd:10 november 2016 13:37

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...