Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Public Lecture by Prof. Jan Luiten van Zanden from Utrecht University

13 mei 2013

On 13 May Professor Jan Luiten van Zanden from Utrecht University will be our next guest lecturer in the Maddison Lecture series in Economic History and Development. The topic of this lecture will be: "The Conquest of Our Economic Past; The Search for the Origins of Modern Economic Growth".

Jan Luiten van Zanden holds the honorary Maddison chair at the university of Groningen. He is the author of serveral books in the field of Economic History. Professor Van Zanden's visit marks the first release of the new updated Maddison data set making this a very special Maddison Lecture. So we look forward to your support of this event.

The event takes place between 15:30 and 17:15 on Monday 13 May in the Senaatskamer, Academy building.

Laatst gewijzigd:10 november 2016 13:37

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...