Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe Bibliotheekcatalogus: WorldCat Local

06 mei 2013

De Bibliotheek RUG komt met een geheel nieuwe dienst voor het zoeken en vinden van literatuur. WorldCat Local, de nieuwe search and discovery tool, ontsluit het hele gedrukte en elektronische bezit van de RUG-bibliotheken.

WorldCat Local (WCL) wordt op de webpagina’s van de RUG aangeboden in het bibliotheekmenu, zowel via MyUniversity als via de publiekswebsite. WCL vindt alle literatuur die ook in de Catalogus gevonden kan worden (boeken, e-books, tijdschriften en e-journals, dvd’s, kaarten enz.), maar ook full-textartikelen in onze e-journals. Zowel de e–journals waarvoor de Bibliotheek licenties heeft afgesloten als grote collecties Open-Accesstijdschriften (én dito e-books) zijn in WCL opgenomen. Via een link is er onmiddellijke toegang tot die artikelen, tot e-journals, e-books en tot publicaties van RUG-medewerkers in onze repository.

Gedrukte boeken kunnen op de vertrouwde manier worden geleend. Daarnaast attendeert WCL ook op literatuur in andere bibliotheken, die in veel gevallen via het interbibliothecair leenverkeer (IBL) geleend kan worden.

Gebruiksgemak

WCL biedt in veel opzichten meer dan de Catalogus en heeft vele extra’s, zoals een zeer soepele export naar bijvoorbeeld RefWorks en de mogelijkheid om zoekresultaten te delen met anderen via sociale media. Zoekresultaten kunnen eenvoudig worden ingeperkt tot alleen boeken, of juist alleen artikelen, e-books of peer-reviewed artikelen.

De huidige Catalogus blijft nog gewoon bestaan, maar het is de bedoeling dat op termijn WCL de primaire toegang tot de wetenschappelijke informatie voor onze bibliotheekgebruikers gaat worden.

Uitproberen

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:19
printView this page in: English

Meer nieuws