Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Modern Afrika door de ogen van Brenda Bartelink

02 april 2013

Afrika is fascinerend. Bijna elke westerling vergaapt zich aan het indrukwekkende natuurschoon en raakt van slag door de uitzichtloze armoede. Verbluft is hij, over de files rond Kampala en de villa’s in Kigali. Over de Maasai-herder met zijn mobieltje, ergens in de savanne. Over de zwarte gentleman in Johannesburg, keurig in driedelig pak op een smoorhete dag. Over de glitter van een televisiekerkdienst in Lagos en de gelikte presentatie door een Nigeriaanse predikant. De moderne tijd heeft het gezicht van Afrika veranderd. Is dat de schuld van het Westen? Zeven ervaringsdeskundigen spreken zich uit.

In het Nederlands Dagblad gaf Brenda Bartelink haar visie op modern Afrika.

> Lees het volledige artikel.

Laatst gewijzigd:07 september 2023 12:30

Meer nieuws