Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Modern Afrika door de ogen van Brenda Bartelink

02 april 2013

Afrika is fascinerend. Bijna elke westerling vergaapt zich aan het indrukwekkende natuurschoon en raakt van slag door de uitzichtloze armoede. Verbluft is hij, over de files rond Kampala en de villa’s in Kigali. Over de Maasai-herder met zijn mobieltje, ergens in de savanne. Over de zwarte gentleman in Johannesburg, keurig in driedelig pak op een smoorhete dag. Over de glitter van een televisiekerkdienst in Lagos en de gelikte presentatie door een Nigeriaanse predikant. De moderne tijd heeft het gezicht van Afrika veranderd. Is dat de schuld van het Westen? Zeven ervaringsdeskundigen spreken zich uit.

In het Nederlands Dagblad gaf Brenda Bartelink haar visie op modern Afrika.

> Lees het volledige artikel.

Laatst gewijzigd:04 december 2015 15:13

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vredesambassadeur worden

  Vicki Collinge en Marieke Klijnstra rapporteren over hun bezoek aan de UN Peace Summit for Emerging Leaders in Bangkok, 28-30 november 2018.

 • 23 november 2018

  Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

  Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...