Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Modern Afrika door de ogen van Brenda Bartelink

02 april 2013

Afrika is fascinerend. Bijna elke westerling vergaapt zich aan het indrukwekkende natuurschoon en raakt van slag door de uitzichtloze armoede. Verbluft is hij, over de files rond Kampala en de villa’s in Kigali. Over de Maasai-herder met zijn mobieltje, ergens in de savanne. Over de zwarte gentleman in Johannesburg, keurig in driedelig pak op een smoorhete dag. Over de glitter van een televisiekerkdienst in Lagos en de gelikte presentatie door een Nigeriaanse predikant. De moderne tijd heeft het gezicht van Afrika veranderd. Is dat de schuld van het Westen? Zeven ervaringsdeskundigen spreken zich uit.

In het Nederlands Dagblad gaf Brenda Bartelink haar visie op modern Afrika.

> Lees het volledige artikel.

Laatst gewijzigd:04 december 2015 15:13

Meer nieuws

 • 16 oktober 2019

  Winnaars PhD Grants Sustainable Society

  Om jonge onderzoekers te stimuleren aan maatschappelijke uitdagingen te werken, bood RUG's maatschappelijke thema Sustainable Society promovendi de mogelijkheid om hun onderzoeksvoorstel in te leveren voor een Europese of intercontinentale subsidie...

 • 14 oktober 2019

  Star Trek, of Ripley uit Alien?

  Dr. Mathilde van Dijk wint de KHMW/NRC essaywedstrijd over buitenaards leven. Op maandag 14 oktober kreeg ze in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam, de gouden prijsvraagmedaille van de KHMW uitgereikt.

 • 23 september 2019

  Giacomo Baggio promoveert op het Vimalakīrtinirdeśa Commentaar van Sengzhao et al.

  Op 30 september 2019 zal Giacomo Baggio zijn proefschrift The Vimalakīrtinirdeśa Commentary [T1775] by Sengzhao et alii and the Chinese Conquest of Buddhism verdedigen omzijn PhD-graad in Godsdienstwetenschap aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap...