Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Keuzegids 2013: masters Nanoscience en Astronomy horen bij de absolute top

18 april 2013

De Rijksuniversiteit Groningen scoort goed in de nieuwe Keuzegids Masters 2013. In de ranglijst Beste Universiteiten staat Groningen in de top 3, net onder Maastricht en Nijmegen. En bij de vijf universitaire opleidingen die in de Top 11 van de beste individuele masteropleidingen in hbo en wo staan, komt de RUG tweemaal voor met de masteropleidingen Nanoscience en Astronomy. Nanoscience is volgens de gids zelfs de allerbeste universitaire master in Nederland.

Over het algemeen blijken kleinschalige en intensieve opleidingen het beste uit de bus te komen. Dat geldt zeker voor de elf allerbest beoordeelde opleidingen die op een uitzondering na (Management Nyenrode, 243 studenten) slechts een zeer bescheidend aantal studenten tellen. Voor de Groningse opleiding Nanoscience zijn dat er veertien en voor Astronomy negen.

RUG-masteropleidingen: achttien eerste plaatsen

In de gids zijn beschrijvingen opgenomen van alle 1300 hbo- en wo-masters die officieel in Nederland zijn geregistreerd. Bij 800 masters wordt bovendien een kwaliteitsoordeel gegeven. Achttien masteropleidingen van de RUG staan op een (soms gedeelde) eerste plaats in de Keuzegids Masters 2013:

 • Neerlandistiek
 • Journalistiek
 • Toegepaste Taalwetenschap
 • Taalwetenschappen (research master)
 • Engelse Taal en Cultuur (voormalige master)
 • Europese Studies
 • Noord-Amerika Studies
 • Fiscaal Recht
 • Criminal Law and Criminology
 • International Business and Management
 • Human Resource Management
 • Farmacie
 • Medical and Pharmaceutical Drug Innovation (research master)
 • Human Movement Sciences
 • Population Studies
 • Astronomy
 • Chemistry
 • Nanoscience
 • Ook bij de lerarenopleiding voor maatschappijvakken (gezamenlijk beoordeeld) staat de RUG op de eerste plaats

De Keuzegids 2013 is vanaf vandaag voor abonnees online beschikbaar, 25 april ligt hij in de boekhandel. De gids wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie en berust op kwaliteitsoordelen van studenten en deskundigen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....