Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

400 dagen voor 400 vragen

Wat heb ik nou aan mijn fiets hangen?
09 april 2013

Op woensdag 10 april - exact 400 dagen voor de start van een maand vol festiviteiten - wordt het startschot gegeven voor de actie ‘400 dagen voor 400 vragen’, waarmee de Rijksuniversiteit Groningen het grote publiek wil uitnodigen vragen in te dienen via www.rug400.nl . Iedereen die deze dag zijn fiets parkeert op één van de Noordelijke stations, loopt de kans verrast te worden.

Iedereen die een vraag, een probleem of een goed idee heeft en die graag aan een deskundige zou voorleggen, krijgt daarvoor nu de kans. Als onderdeel van de festiviteiten rondom haar 400-jarig bestaan in 2014 zal de Rijksuniversiteit Groningen 400 van de binnengekomen vragen beantwoorden.

Alles kan, iedereen mag

Alle vragen zijn welkom en iedereen mag indienen: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, uit Groningen, Friesland en Drenthe, maar ook daarbuiten. Individuele vragen en vragen namens scholen of maatschappelijke en non-profitorganisaties. Het mogen grote en kleine vragen zijn, dichtbij huis of over verre oorden, over hele praktische zaken of over grote theorieën. Alles kan en iedereen mag.

Antwoord op maat

Uit alle vragen die binnenkomen, selecteert een speciaal samengestelde commissie er 400 om te beantwoorden. En die antwoorden kunnen op allerlei manieren gegeven worden: in lezingen, debatten of kinderuniversiteit, via een experiment, een bezoek op locatie of een op maat gemaakt programma. En sommige vragen kunnen uiteindelijk zelfs worden omgezet in heus wetenschappelijk onderzoek.

Kennis delen

De Rijksuniversiteit Groningen is een kennis- en onderzoeksinstituut, met toonaangevende wetenschappers, waar gezocht wordt naar oplossingen voor allerlei problemen en waar informatie te verkrijgen valt over allerlei belangrijke onderwerpen. Met het project ‘400 dagen voor 400 vragen’ wil de universiteit die kennis graag met het grote publiek delen.

Noot voor de pers

Meer informatie: Els van den Berg, (050) 363 4000, els.van.den.berg@rug.nl, www.rug400.nl
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32

Meer nieuws

 • 24 mei 2019

  Vier onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 85 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Vier hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), allemaal aan de Faculty of Science and Engineering. De twee vrouwelijke en twee mannelijke...

 • 24 mei 2019

  Eerste editie Top-HR Leiderschapsprogramma succesvol afgerond

  De University of Groningen Business School (UGBS) en het expertisecentrum In the LEAD van de Rijksuniversiteit Groningen kijken terug op een succesvolle eerste editie van het Top-HR Leiderschapsprogramma. Op 21 mei mochten acht top-HR professionals...

 • 22 mei 2019

  Noord-Nederland gaat down under tijdens Solar Challenge

  Studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Noorderpoort gaan met hun eigen gebouwde zonneauto voor de eerste keer meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge (BWSC) in Australië onder de naam Top Dutch Solar Racing...