Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

400 dagen voor 400 vragen

Wat heb ik nou aan mijn fiets hangen?
09 april 2013

Op woensdag 10 april - exact 400 dagen voor de start van een maand vol festiviteiten - wordt het startschot gegeven voor de actie ‘400 dagen voor 400 vragen’, waarmee de Rijksuniversiteit Groningen het grote publiek wil uitnodigen vragen in te dienen via www.rug400.nl . Iedereen die deze dag zijn fiets parkeert op één van de Noordelijke stations, loopt de kans verrast te worden.

Iedereen die een vraag, een probleem of een goed idee heeft en die graag aan een deskundige zou voorleggen, krijgt daarvoor nu de kans. Als onderdeel van de festiviteiten rondom haar 400-jarig bestaan in 2014 zal de Rijksuniversiteit Groningen 400 van de binnengekomen vragen beantwoorden.

Alles kan, iedereen mag

Alle vragen zijn welkom en iedereen mag indienen: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, uit Groningen, Friesland en Drenthe, maar ook daarbuiten. Individuele vragen en vragen namens scholen of maatschappelijke en non-profitorganisaties. Het mogen grote en kleine vragen zijn, dichtbij huis of over verre oorden, over hele praktische zaken of over grote theorieën. Alles kan en iedereen mag.

Antwoord op maat

Uit alle vragen die binnenkomen, selecteert een speciaal samengestelde commissie er 400 om te beantwoorden. En die antwoorden kunnen op allerlei manieren gegeven worden: in lezingen, debatten of kinderuniversiteit, via een experiment, een bezoek op locatie of een op maat gemaakt programma. En sommige vragen kunnen uiteindelijk zelfs worden omgezet in heus wetenschappelijk onderzoek.

Kennis delen

De Rijksuniversiteit Groningen is een kennis- en onderzoeksinstituut, met toonaangevende wetenschappers, waar gezocht wordt naar oplossingen voor allerlei problemen en waar informatie te verkrijgen valt over allerlei belangrijke onderwerpen. Met het project ‘400 dagen voor 400 vragen’ wil de universiteit die kennis graag met het grote publiek delen.

Noot voor de pers

Meer informatie: Els van den Berg, (050) 363 4000, els.van.den.berg@rug.nl, www.rug400.nl
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...