Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Aprilnummer Broerstraat 5 is uit

27 maart 2013

De nieuwe Broerstraat 5 is uit. Het aprilnummer van het alumnimagazine opent met twee rechters, die een bijdrage leveren aan het felle debat over de uitoefening van hun metier. Verder onder meer interviews met de directeur van Rutgers WFA - ‘het cultureel planbureau voor seksualiteit’ - en twee headhunters. Andere artikelen gaan over ‘gehumaniseerde’ koemelk voor flesvoeding, over Dode Zeerollen die door de RUG naar het Drents Museum gehaald worden en over de Noordse stern, die ieder jaar heen en weer trekt tussen de Noord- en de Zuidpool. Ook vertellen een alumnus in Mali en de Haagse wethouder Marnix Norder over hun leven en komt Volkskrantjournalist Bert Wagendorp met een sterk verhaal over zijn studietijd in Groningen.

Zie ook: www.rug.nl/Broerstraat5

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 02:14

Meer nieuws

 • 22 maart 2021

  Sneltestpilot RUG, Hanze en Noorderpoort uitgebreid

  De pilot met corona-sneltesten voor het hoger en middelbaar beroepsonderwijs Groningen wordt uitgebreid. Er komen twee locaties bij: bij de Euroborg voor Noorderpoortstudenten en in het centrum bij het Wiebengagebouw voor Hanzehogeschool en RUG-...

 • 04 maart 2021

  Hoogleraar Lude Franke ontvangt Vici-subsidie

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan prof. dr. Lude Franke, hoogleraar Functional Genomics aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, een Vici-financiering van 1,5 miljoen euro toegekend. Met deze Vici-beurs...

 • 04 februari 2021

  Volledig herbruikbaar plastic op basis van natuurlijk molecuul

  Plastic is een van de meest succesvolle materialen van deze tijd. Maar het zorgt ook voor een enorm afvalprobleem. Groningse en Chinese wetenschappers van het Feringa Nobel Prize Scientist Joint Research Center hebben van het natuurlijke molecuul...