Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Aprilnummer Broerstraat 5 is uit

27 maart 2013

De nieuwe Broerstraat 5 is uit. Het aprilnummer van het alumnimagazine opent met twee rechters, die een bijdrage leveren aan het felle debat over de uitoefening van hun metier. Verder onder meer interviews met de directeur van Rutgers WFA - ‘het cultureel planbureau voor seksualiteit’ - en twee headhunters. Andere artikelen gaan over ‘gehumaniseerde’ koemelk voor flesvoeding, over Dode Zeerollen die door de RUG naar het Drents Museum gehaald worden en over de Noordse stern, die ieder jaar heen en weer trekt tussen de Noord- en de Zuidpool. Ook vertellen een alumnus in Mali en de Haagse wethouder Marnix Norder over hun leven en komt Volkskrantjournalist Bert Wagendorp met een sterk verhaal over zijn studietijd in Groningen.

Zie ook: www.rug.nl/Broerstraat5

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32

Meer nieuws

 • 23 april 2019

  Van paperclip tot patent

  Hoe kan het dat een albatros niet te pletter slaat als hij landt? Of dat zijn grote vleugels niet breken als gevolg van de luchtweerstand? Volgens de wetten van de aerodynamica zou je dat verwachten. Professor Eize Stamhuis heeft echter ontdekt dat...

 • 02 april 2019

  ‘Verliesgevoelens bepalen stemgedrag’

  'Iedereen hier vindt het mooi dat de universiteit terug is in Friesland.’ Aan het woord is Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance op de Campus Fryslân van de RUG. Van den Berg kent ‘de regio’ en kan vanuit theorie én praktijk commentaar...

 • 29 maart 2019

  Prof.dr. Jeff De Hosson koninklijk onderscheiden

  Vrijdag 29 maart werd prof.dr. J. Th. M. De Hosson koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Waarnemend burgemeester Koos Wiersma van de gemeente Westerkwartier decoreerde hem in de Aula van het Academiegebouw, na afloop...