Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Honderden vwo-scholieren brengen bedrijfsbezoeken in Groningen

25 februari 2013

Wat doet een universiteit? Hoe is het om aan de universiteit te werken? Wat voor werk doe je als onderzoeker, docent of voorlichter? Dit zijn vragen die centraal staan bij een bezoek van vwo-scholieren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze brengen een bedrijfsbezoek in het kader van Check the Bizz, op 28 februari en 7 maart 2013. Op 7 maart wordt de centrale opening verricht door wethouder Ton Schroor van de gemeente Groningen.

Check the Bizz

Check the Bizz is een initiatief van Ondernemers Trefpunt Groningen, waarbij onderwijs en ondernemingen elkaar ontmoeten. In totaal 350 scholieren uit 3 vwo brengen een bezoek aan diverse werkgevers om te ontdekken wat het werk bij een bepaalde organisatie of bedrijf inhoudt. Het uiteindelijke doel van deze bezoeken is om leerlingen te ondersteunen in hun profielkeuze. Door kennis te maken met de praktijk en met medewerkers te praten krijgen ze een realistisch beeld over de beroepen binnen een bedrijf en de opleidingen die daarbij passen. Circa 35 Groningse instellingen stellen deze dagen hun deuren open voor de scholieren.

Programma bij RUG

Na de centrale opening in de Senaatszaal van het Academiegebouw gaan de leerlingen in groepjes van twintig uiteen naar diverse Groninger instellingen en bedrijven, voor een bedrijfsbezoek van vijf kwartier. De leerlingen die hebben gekozen voor een bezoek aan de RUG doorlopen een programma waarin ze kennismaken met het doen van onderzoek en het geven van onderwijs, met studeren en met het werk op een afdeling communicatie en meer specifiek webcommunicatie.

Voor meer informatie

Cato van der Vlugt

Laatst gewijzigd:06 juli 2018 09:09

Meer nieuws

 • 24 mei 2019

  Vier onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 85 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Vier hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), allemaal aan de Faculty of Science and Engineering. De twee vrouwelijke en twee mannelijke...

 • 24 mei 2019

  Eerste editie Top-HR Leiderschapsprogramma succesvol afgerond

  De University of Groningen Business School (UGBS) en het expertisecentrum In the LEAD van de Rijksuniversiteit Groningen kijken terug op een succesvolle eerste editie van het Top-HR Leiderschapsprogramma. Op 21 mei mochten acht top-HR professionals...

 • 22 mei 2019

  Noord-Nederland gaat down under tijdens Solar Challenge

  Studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Noorderpoort gaan met hun eigen gebouwde zonneauto voor de eerste keer meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge (BWSC) in Australië onder de naam Top Dutch Solar Racing...