Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen samen met AkzoNobel op Jet-Net Career Day

Zoutige opdracht voor middelbare scholieren
13 februari 2013

De Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen) van de Rijksuniversiteit Groningen is samen met AkzoNobel aanwezig op de Jet-Net Career Day Noord-Nederland 14 en 15 februari op de campus van de universiteit Twente. Bedrijven presenteren zich daar aan scholieren met een natuurprofiel. De scholieren zijn afkomstig uit Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

Speciaal voor de scholieren is een zoutig puzzeltje bedacht. De bezoekende scholier krijgt een potje vervuild zout mee. Het is aan de scholier om een procedé te vinden om de verontreiniging op te sporen. Diegene met het beste procedé gaat met zijn of haar klas op excursie. De puzzel wordt ondersteund via de website Schoonzout.

De faculteit is een groot fan van Jet-Net. ‘Het toekomstbeeld van onze aspirant-student is immers niet compleet zonder een blik bij een mogelijk toekomstige werkgever,’ zegt Theo Jurriens van de faculteit.

Participatie in de Career Day is niet de enige ondersteuning aan Jet-Net. De Discovery truck bezoekt Jet-Net scholen en jaarlijks doet de faculteit mee aan de wetenschapsquiz voor noordelijke Jet-Net scholen.

Meer informatie: Theo Jurriens

Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Doel is havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding.

Laatst gewijzigd:06 juli 2018 09:08
printView this page in: English

Meer nieuws