Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Start ZonMW interventie onderzoek voor en door ouderen: Empowerment van informele netwerken.

25 januari 2013

De GRIP en GLANS interventies zijn effectief gebleken voor het verbeteren van psychologisch welbevinden van (kwetsbare) ouderen. De GRIP en GLANS interventies empoweren oudere individuen, of groepen individuen. Bij de implementatie van de interventies doen zich een aantal problemen voor. Ten eerste is het moeilijk de doelgroep te bereiken. Ten tweede is het aanbieden van de interventies via formele organisaties kostbaar. Ten derde worden de lange termijn effecten niet bestendigd bij weinig steun vanuit het sociale netwerk.

In dit project wordt een nieuwe GRIP en GLANS interventie ontwikkeld voor informele netwerken in nauwe samenwerking met de afgevaardigden van de doelgroep. Deze nieuwe G&G interventie zal worden getest in 12 informele netwerken van ouderen in de provincie Groningen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dr. Martine Goedendorp (Postdoc), Dr. Nardi Steverink (Projectleider) of Prof. dr. Robbert Sanderman (Hoogleraar Health Psychology).

Het project is 12 december jl. gestart, waarbij Martine Goedendorp als nieuwe postdoc onderzoeker het GRIP en GLANS team is komen versterken. Zij is psycholoog en in 2011 gepromoveerd aan het UMC St Radboud op een multicenter interventieonderzoek naar vermoeidheid tijdens behandeling van kanker.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36

Meer nieuws