Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Start ZonMW interventie onderzoek voor en door ouderen: Empowerment van informele netwerken.

25 januari 2013

De GRIP en GLANS interventies zijn effectief gebleken voor het verbeteren van psychologisch welbevinden van (kwetsbare) ouderen. De GRIP en GLANS interventies empoweren oudere individuen, of groepen individuen. Bij de implementatie van de interventies doen zich een aantal problemen voor. Ten eerste is het moeilijk de doelgroep te bereiken. Ten tweede is het aanbieden van de interventies via formele organisaties kostbaar. Ten derde worden de lange termijn effecten niet bestendigd bij weinig steun vanuit het sociale netwerk.

In dit project wordt een nieuwe GRIP en GLANS interventie ontwikkeld voor informele netwerken in nauwe samenwerking met de afgevaardigden van de doelgroep. Deze nieuwe G&G interventie zal worden getest in 12 informele netwerken van ouderen in de provincie Groningen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dr. Martine Goedendorp (Postdoc), Dr. Nardi Steverink (Projectleider) of Prof. dr. Robbert Sanderman (Hoogleraar Health Psychology).

Het project is 12 december jl. gestart, waarbij Martine Goedendorp als nieuwe postdoc onderzoeker het GRIP en GLANS team is komen versterken. Zij is psycholoog en in 2011 gepromoveerd aan het UMC St Radboud op een multicenter interventieonderzoek naar vermoeidheid tijdens behandeling van kanker.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:36

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...