Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Studenten Ruimtelijke Wetenschappen winnen scriptieprijs

31 januari 2013

Studenten van de master vastgoedkunde van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen hebben de eerste, tweede én derde prijs van de WoON-scriptieprijs in de wacht gesleept. Deze prijs voor de beste masterscriptie over wonen, bouwen of integratie is een initiatief van het directoraat Wonen, Bouwen en Integratie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De prijs werd op 23 januari voor het eerst uitgereikt.

Erik Martens ontvangt de eerste prijs uit handen van Mark Frequin (directeur-generaal Wonen en Bouwen)
Erik Martens ontvangt de eerste prijs uit handen van Mark Frequin (directeur-generaal Wonen en Bouwen)

De WoON-scriptieprijzen zijn gewonnen door:

 1. Erik Martens - Energieprestatie en beleggingswaarde. De meerwaarde van energiezuinige huurwoningen voor beleggers.
 2. Frank Verwoerd - Aanpak van scheefwonen. De mogelijke effecten op de doorstroming door het wetsvoorstel 33129: "Huurverhoging op grond van inkomen".
 3. Mark de With - De Loan-to-income en Loan-to-value ratio’s van de Nederlandse hypotheekmarkt nader verklaard. "Een profielschets van de koopwoningbezitters die (te)veel geleend hebben."

De eerste prijs is een geldbedrag van 2500 euro. De studenten op de tweede en derde plek ontvangen een bedrag van respectievelijk 1000 en 500 euro.

De nieuwe jaarlijkse WoON-scriptieprijs stimuleert het gebruik van de gegevens uit het WoonOnderzoek Nederland (WoON) en zorgt er tevens voor dat waardevol wetenschappelijk onderzoek gemakkelijker zijn weg vindt naar beleidsmakers.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 02:15

Meer nieuws

 • 22 maart 2021

  Sneltestpilot RUG, Hanze en Noorderpoort uitgebreid

  De pilot met corona-sneltesten voor het hoger en middelbaar beroepsonderwijs Groningen wordt uitgebreid. Er komen twee locaties bij: bij de Euroborg voor Noorderpoortstudenten en in het centrum bij het Wiebengagebouw voor Hanzehogeschool en RUG-...

 • 04 maart 2021

  Hoogleraar Lude Franke ontvangt Vici-subsidie

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan prof. dr. Lude Franke, hoogleraar Functional Genomics aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, een Vici-financiering van 1,5 miljoen euro toegekend. Met deze Vici-beurs...

 • 04 februari 2021

  Volledig herbruikbaar plastic op basis van natuurlijk molecuul

  Plastic is een van de meest succesvolle materialen van deze tijd. Maar het zorgt ook voor een enorm afvalprobleem. Groningse en Chinese wetenschappers van het Feringa Nobel Prize Scientist Joint Research Center hebben van het natuurlijke molecuul...