Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studenten Ruimtelijke Wetenschappen winnen scriptieprijs

31 januari 2013

Studenten van de master vastgoedkunde van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen hebben de eerste, tweede én derde prijs van de WoON-scriptieprijs in de wacht gesleept. Deze prijs voor de beste masterscriptie over wonen, bouwen of integratie is een initiatief van het directoraat Wonen, Bouwen en Integratie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De prijs werd op 23 januari voor het eerst uitgereikt.

Erik Martens ontvangt de eerste prijs uit handen van Mark Frequin (directeur-generaal Wonen en Bouwen)
Erik Martens ontvangt de eerste prijs uit handen van Mark Frequin (directeur-generaal Wonen en Bouwen)

De WoON-scriptieprijzen zijn gewonnen door:

  1. Erik Martens - Energieprestatie en beleggingswaarde. De meerwaarde van energiezuinige huurwoningen voor beleggers.
  2. Frank Verwoerd - Aanpak van scheefwonen. De mogelijke effecten op de doorstroming door het wetsvoorstel 33129: "Huurverhoging op grond van inkomen".
  3. Mark de With - De Loan-to-income en Loan-to-value ratio’s van de Nederlandse hypotheekmarkt nader verklaard. "Een profielschets van de koopwoningbezitters die (te)veel geleend hebben."

De eerste prijs is een geldbedrag van 2500 euro. De studenten op de tweede en derde plek ontvangen een bedrag van respectievelijk 1000 en 500 euro.

De nieuwe jaarlijkse WoON-scriptieprijs stimuleert het gebruik van de gegevens uit het WoonOnderzoek Nederland (WoON) en zorgt er tevens voor dat waardevol wetenschappelijk onderzoek gemakkelijker zijn weg vindt naar beleidsmakers.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32

Meer nieuws