Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Premier Rutte bezoekt Groningen: ‘Stad, UMCG, Hanzehogeschool en universiteit versterken elkaar’

31 januari 2013

Groningen ontwikkelt zich uitstekend als de kennis- en innovatiestad van Nederland, concludeerde premier Rutte woensdag na een werkbezoek aan de Rijkuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen. Hij was onder de indruk over het succes waarmee er op het snijvlak tussen kennisinstellingen het bedrijfsleven wordt samengewerkt. Ook roemde de premier de goedlopende manier waarop de gemeente Groningen en de universiteit en hogeschool samen optrekken.

In de Linnaeusborg bezocht de premier het Carbohydrate Competence Center ((CCC), een kenniscentrum voor innovatie op het gebied van koolhydraten. Bedrijven uit de zuivel-, aardappel- en suikerindustrie waarmee het CCC samenwerkt, lieten daar aan de premier zien hoe ze de laatste biotechnologische ontwikkelingen toepassen om vernieuwde producten op de markt te brengen.

Ook ging Rutte langs bij CUBE050, een initiatief van universiteit en Hanzehogeschool waar ondernemende studenten de eerste stappen richting een eigen bedrijf kunnen zetten. Hij sprak daar met Aaldrik Haijer, die daar als student chemische technologie het ingenieursbureau Water and Energy Solutions heeft gestart. Dat bureau specialiseert zich in het realiseren van energiebesparing in de procesindustrie door het optimaliseren van water-, elektriciteits- en gasvoorzieningen.

‘Stad, UMCG, Hanzehogeschool en universiteit versterken elkaar ,’ zei Rutte na afloop. ‘Ik was hier enkele jaren geleden toen er gewerkt werd aan ambities. Toen was het nog in opbouw, maar inmiddels zijn er grote stappen gezet.’

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 15:58
printView this page in: English

Meer nieuws