Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Open dag op locatie Rijksuniversiteit Groningen

Uitgebreid kennismaken met maximaal vier studies
30 januari 2013

Ruim 5000 middelbare scholieren bezoeken vrijdag 1 februari de Open dag op locatie van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze maken er uitgebreid kennis met maximaal vier opleidingen.

De opleidingen presenteren zich zoveel mogelijk in hun eigen gebouwen, verspreid over de stad Groningen. Daarnaast kunnen aankomende studenten een informatiemarkt bezoeken, kennismaken met het Honours College, een studiekeuzeworkshop volgen, het inloopspreekuur van de studentendecanen bezoeken of een stadswandeling maken.

Aanmelden kan via de pagina over de Open dag op locatie van de Rijksuniversiteit Groningen.

Kijktip! Drie studenten vertellen in ons videomagazine Unifocus over verschillende aspecten van studeren. Waarover krijg je college, wat voor studenten lopen er rond, waar kun je later gaan werken, hoe ziet het gebouw er uit?

Presentaties bacheloropleidingen

Een college volgen, praten met studenten, docenten en studieadviseurs, rondkijken in de bibliotheek, het laboratorium en de computerzaal. Mensen ontmoeten met wie je wellicht volgend jaar al in de collegebanken zit. Een indruk krijgen van de stad Groningen, waar je straks wellicht vier of vijf jaar of zelfs langer woont.

Informatie verzamelen en sfeer proeven, daar draait het om op de Open dag op locatie. Alle bacheloropleidingen van de universiteit doen mee. Aankomende studenten kunnen maximaal vier studies bezoeken, ’s ochtends twee en ’s middags twee.

Informatiemarkt

Hoe meld ik me aan bij de universiteit? Hoe zit het precies met de studiefinanciering? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van loting en selectie? Is het moeilijk om een kamer te vinden? Kent Groningen een leuke introductieperiode? En welke studentenverenigingen zijn er zoal? Deze en andere vragen worden beantwoord op de informatiemarkt die plaatsvindt tussen 10.30 en 16.30 uur in het Academiegebouw.

Open huis Honours College

Voor excellente studenten kent de Rijksuniversiteit Groningen het Honours College, gehuisvest in de toren van het Academiegebouw. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen scholieren hier vrijblijvend binnenlopen. Huidige Honoursstudenten staan hen graag te woord!

Studiekeuzeworkshops

Tijdens de open dag is het ook mogelijk een studiekeuzeworkshop te volgen. Wie ben je, wat kun je, wat wil je? Waar moet jouw ideale studie aan voldoen? Dit type vragen komt aan de orde tijdens deze workshop.

Inloopspreekuur studentendecanen

Voor wie even rustig met een studentendecaan wil praten over zijn studiekeuze, over studeren met een functiebeperking, geldzaken of andere privacygevoelige kwesties kan tussen 11.00-13.30 uur terecht in zaal A3 van het Academiegebouw.

Stadswandelingen

Ten slotte is het tijdens de Open dag in beperkte mate mogelijk het centrum van Groningen te verkennen onder begeleiding van huidige studenten.

Noot voor de pers

Meer informatie: Joke Jalvingh.

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 16:00
printView this page in: English

Meer nieuws