Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Volg de U4 lectures donderdag: lezingen winnaars Nobelprijzen

10 december 2012

Op donderdag 13 december vinden aan de universiteit van Uppsala (Zweden) de jaarlijkse Nobel Price Winners Lectures plaats. Deze lezingen van de winnaars van de Nobelprijzen zijn live te volgen via de website van Uppsala, als onderdeel van het U4* lectures programme.

In U4-programma worden studenten en medewerkers van de U4-universiteiten Uppsala, Gent, Groningen en Göttingen uitgenodigd om via een live stream verbinding lezingen van gerenommeerde hoogleraren en andere sprekers bij te wonen. De Rijksuniversiteit Groningen verzorgde in dit kader o.a. de succesvolle uitzending van de lezing die Richard Dawkins ter gelegenheid van de opening van het gebouw van Life Sciences hield.

Meer informatie over de lezingen vindt u op de website van de universiteit van Uppsala: www.uu.se/en/about-uu/discover-uppsala/lectures/nobel-lectures

Op deze site kunt u donderdag linken naar de uitzendingen en zijn ook de lezingen van de afgelopen vier jaren te zien.

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 15:29

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...