Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Volg de U4 lectures donderdag: lezingen winnaars Nobelprijzen

10 december 2012

Op donderdag 13 december vinden aan de universiteit van Uppsala (Zweden) de jaarlijkse Nobel Price Winners Lectures plaats. Deze lezingen van de winnaars van de Nobelprijzen zijn live te volgen via de website van Uppsala, als onderdeel van het U4* lectures programme.

In U4-programma worden studenten en medewerkers van de U4-universiteiten Uppsala, Gent, Groningen en Göttingen uitgenodigd om via een live stream verbinding lezingen van gerenommeerde hoogleraren en andere sprekers bij te wonen. De Rijksuniversiteit Groningen verzorgde in dit kader o.a. de succesvolle uitzending van de lezing die Richard Dawkins ter gelegenheid van de opening van het gebouw van Life Sciences hield.

Meer informatie over de lezingen vindt u op de website van de universiteit van Uppsala: www.uu.se/en/about-uu/discover-uppsala/lectures/nobel-lectures

Op deze site kunt u donderdag linken naar de uitzendingen en zijn ook de lezingen van de afgelopen vier jaren te zien.

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 15:29
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....