About us Latest news News News articles

Jonge RUG-onderzoeker Jacek Mika met NWO-Rubicon naar buitenland

12 december 2012

RUG-onderzoeker dr. Jacek Mika (1983) van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen gaat met een Rubiconbeurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) onderzoek doen in het buitenland. Met Rubicon geeft NWO pas gepromoveerde wetenschappers de kans om onderzoekservaring op te doen aan internationaal vooraanstaande instituten in het buitenland. Milka gaat twee jaar onderzoek doen aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Zijn onderzoeksproject is getiteld 'A general law describing the diffusion of membrane proteins in vivo based on single molecule tracking of membrane proteins in Escherichia coli'.

A full understanding of processes happening in cells requires a quantitative description of protein localisation and movement. By tracking the motion of single membrane proteins in live bacteria with microscopy researchers will obtain a general law describing their mobility.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:49