Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Godsdienstwetenschap en Theologie in Groningen: Topopleidingen

06 december 2012

De Groningse bacheloropleidingen Godsdienstwetenschap en Theologie ontvangen van de Keuzegids Universiteiten 2013 het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. De Keuzegids kent dit jaar voor het eerst een kwaliteitszegel toe aan instellingen en opleidingen die volgens de criteria van de gids tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs behoren. Bij die criteria speelt de onderwijskwaliteit in de bachelorfase de hoofdrol. Het kwaliteitszegel wordt toegekend als de opleidingen als excellent worden beoordeeld. De beoordelingen in de keuzegids worden opgesteld aan de hand van studentenoordelen, slagingspercentages en visitatierapporten.

medaille

Godsdienstwetenschap: excellente opleiding
De Groningse bacheloropleiding Godsdienstwetenschap steekt opnieuw met kop en schouders uit boven de religiestudies van andere universiteiten. Op de punten inhoud, bekwaamheid docenten en faciliteiten scoort de opleiding nog hoger dan vorig jaar. Volgens de Keuzegids “is er bij de religiestudies een opleiding die jaar op jaar weet te imponeren en dat is Godsdienstwetenschap in Groningen. Het programma is van zeer hoog niveau, stimulerend en samenhangend. De docenten zijn kundig en geven goede begeleiding”. De opleiding is tevens beoordeeld op de punten wetenschappelijke vorming, praktijkgerichtheid, studielast, informatie & contact en expert oordeel.

medaille

Theologie: beste opleiding aan brede klassieke universiteit
Van alle brede klassieke universiteiten in Nederland biedt de Rijksuniversiteit Groningen de beste opleiding Theologie aan volgens de Keuzegids 2013. Deze bacheloropleiding scoort hoog op het gebied van faciliteiten, de informatie en de communicatie, de inhoud en de bekwaamheid van de docenten.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:35

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  ZonMw-subsidie voor project ‘Spirituele zorg dichtbij huis’

  Het project ‘Spirituele zorg dichtbij huis: Integratie van geestelijke verzorging in de extramurale zorg in Nederland’ van prof. dr. Hetty Zock en dr. Anja Visser-Nieraeth kan van start gaan dankzij een grote subsidie van ZonMw en subsidies van de stichting...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 31 oktober 2018

  Middeleeuws erfgoed in hedendaags gedachtengoed

  Het Centre for Religion and Heritage (Centrum voor Religie en Erfgoed) van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de RUG organiseert 5 november 2018 haar eerste van een jaarlijks terugkerend evenement rondom religie en erfgoed. Gastdocent...