Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

The role of ICT in supply chains

26 november 2012

Promotie: mw. X. Zhang, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: The role of ICT in supply chains

Promotor(s): prof.dr. D.P. van Donk

Faculteit: Economie en Bedrijfskunde

De rol van ICT in aanvoerketens

Veel bedrijven worstelen met de vraag hoe informatie-en communicatietechnologie (ICT) in hun aanvoerketens (supply chains) effectief kan worden. Het proefschrift van Xuan Zhang onderzoekt het effect van ICT op de supply chain-prestatie (SC-prestatie) vanuit het perspectief dat de business value van ICT wordt gegenereerd door ICT in combinatie met complementaire middelen. Ook wordt de rol van contextuele factoren bekeken. Dat gebeurt onder meer op basis van gegevens die zijn verkregen door een enquête onder Chinese productiebedrijven. De conclusie is dat ICT niet scherp is afgebakend en dat de verschillende effecten van diverse typen technologieën worden veronachtzaamd, evenals contextuele factoren. SC-integratie kan een belangrijke rol spelen in het effectief maken van ICT.

Xuan Zhang (China, 1982) studeerde aan de Graduate University of Chinese Academy of Sciences. Hij verrichtte zijn promotieonderzoek bij de Faculteit Econonomie en Bedrijfskunde van de RUG. Zhang is werkzaam als universitair docent aan de School of Business Administration van de Zhongnan University of Economics and Law te Wuhan in China.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42

Meer nieuws

 • 17 oktober 2018

  Onderling contact tussen patiënten via social media leidt tot betere relatie met zorgverlener

  Chronisch zieken hebben baat bij online medisch advies van andere patiënten via bijvoorbeeld een Facebookgroep. Onderling contact tussen patiënten via social media heeft namelijk vaak een positief effect op de relatie tussen patiënt en zorgverlener...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...