Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Finale Zoutkristalgroeiwedstrijd 2012

01 november 2012

Woensdagmiddag 7 november 2012 vindt alweer de vijfde finale plaats van de Zoutkristalgroeiwedstrijd. Basisscholieren uit Noord-Nederland presenteren hun ultieme zoutkristal aan de jury. De kinderen hebben ruim een maand aan het kristal gewerkt en hebben via een logboek op www.zoutkristallen.nl hun experiment bijgehouden. De winnaar gaat met zijn of haar klas voorjaar 2013 op schoolreisje naar de Duitse zoutstad Lüneburg.

Sanne Kloosterman uit Rottevalle (Friesland) verdedigt haar ‘titel’ van 2011. Ook dit jaar heeft zij weer een bijzonder kristal gemaakt. Opmerkelijk is dat ook haar broer Jorn en vriendje Jerrel zich voor de finale hebben geplaatst.

Educatief project

De Zout Express en de zoutkristalgroeiwedstrijd zijn een educatief project van de Rijksuniversiteit Groningen, AkzoNobel, Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Het initiatief beperkt zich niet tot Noord-Nederland. De regio Twente en Amersfoort zijn inmiddels ook aangesloten bij het project.

Overige finalisten

• Hedwig Noordenbos: Christelijke basisschool De Flambou, Oosterbierum
• Maaike Verweij, Danique en  Desiree : OBS de Vlinderhof, Veenhuizen
• Berber Otter: ’t Tweespan, Drachten
• Frédérique Krijgsveld, Marjolein en  Harmen: CBS Roemte, Loppersum
• Loes Henstra: Het Anker, Zuidhorn
• Jasper Simmeren , Just, Harmen en Ties: Brinkschool, Haren
• David Rieff: Het Anker, Emmen

Noot voor de pers

De finale vindt plaats op 7 november in de Bernoulliborg, Nijenborgh 9 te Groningen. Aanvang: 13.30 uur. Om plusminus 15.30 uur is de winnaar bekend. Nadere info: Theo Jurriens.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:29
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...