Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Finale Zoutkristalgroeiwedstrijd 2012

01 november 2012

Woensdagmiddag 7 november 2012 vindt alweer de vijfde finale plaats van de Zoutkristalgroeiwedstrijd. Basisscholieren uit Noord-Nederland presenteren hun ultieme zoutkristal aan de jury. De kinderen hebben ruim een maand aan het kristal gewerkt en hebben via een logboek op www.zoutkristallen.nl hun experiment bijgehouden. De winnaar gaat met zijn of haar klas voorjaar 2013 op schoolreisje naar de Duitse zoutstad Lüneburg.

Sanne Kloosterman uit Rottevalle (Friesland) verdedigt haar ‘titel’ van 2011. Ook dit jaar heeft zij weer een bijzonder kristal gemaakt. Opmerkelijk is dat ook haar broer Jorn en vriendje Jerrel zich voor de finale hebben geplaatst.

Educatief project

De Zout Express en de zoutkristalgroeiwedstrijd zijn een educatief project van de Rijksuniversiteit Groningen, AkzoNobel, Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Het initiatief beperkt zich niet tot Noord-Nederland. De regio Twente en Amersfoort zijn inmiddels ook aangesloten bij het project.

Overige finalisten

• Hedwig Noordenbos: Christelijke basisschool De Flambou, Oosterbierum
• Maaike Verweij, Danique en  Desiree : OBS de Vlinderhof, Veenhuizen
• Berber Otter: ’t Tweespan, Drachten
• Frédérique Krijgsveld, Marjolein en  Harmen: CBS Roemte, Loppersum
• Loes Henstra: Het Anker, Zuidhorn
• Jasper Simmeren , Just, Harmen en Ties: Brinkschool, Haren
• David Rieff: Het Anker, Emmen

Noot voor de pers

De finale vindt plaats op 7 november in de Bernoulliborg, Nijenborgh 9 te Groningen. Aanvang: 13.30 uur. Om plusminus 15.30 uur is de winnaar bekend. Nadere info: Theo Jurriens.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:29
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...