Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Finale Zoutkristalgroeiwedstrijd 2012

01 november 2012

Woensdagmiddag 7 november 2012 vindt alweer de vijfde finale plaats van de Zoutkristalgroeiwedstrijd. Basisscholieren uit Noord-Nederland presenteren hun ultieme zoutkristal aan de jury. De kinderen hebben ruim een maand aan het kristal gewerkt en hebben via een logboek op www.zoutkristallen.nl hun experiment bijgehouden. De winnaar gaat met zijn of haar klas voorjaar 2013 op schoolreisje naar de Duitse zoutstad Lüneburg.

Sanne Kloosterman uit Rottevalle (Friesland) verdedigt haar ‘titel’ van 2011. Ook dit jaar heeft zij weer een bijzonder kristal gemaakt. Opmerkelijk is dat ook haar broer Jorn en vriendje Jerrel zich voor de finale hebben geplaatst.

Educatief project

De Zout Express en de zoutkristalgroeiwedstrijd zijn een educatief project van de Rijksuniversiteit Groningen, AkzoNobel, Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Het initiatief beperkt zich niet tot Noord-Nederland. De regio Twente en Amersfoort zijn inmiddels ook aangesloten bij het project.

Overige finalisten

• Hedwig Noordenbos: Christelijke basisschool De Flambou, Oosterbierum
• Maaike Verweij, Danique en  Desiree : OBS de Vlinderhof, Veenhuizen
• Berber Otter: ’t Tweespan, Drachten
• Frédérique Krijgsveld, Marjolein en  Harmen: CBS Roemte, Loppersum
• Loes Henstra: Het Anker, Zuidhorn
• Jasper Simmeren , Just, Harmen en Ties: Brinkschool, Haren
• David Rieff: Het Anker, Emmen

Noot voor de pers

De finale vindt plaats op 7 november in de Bernoulliborg, Nijenborgh 9 te Groningen. Aanvang: 13.30 uur. Om plusminus 15.30 uur is de winnaar bekend. Nadere info: Theo Jurriens.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:29
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...