Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Feestelijke installatie nieuwe Rosalind Franklin Fellows

04 oktober 2012

Op donderdag 4 oktober 2012 vond de installatie plaats van veertien nieuwe Rosalind Franklin Fellows aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dat gebeurde tijdens een feestelijke plechtigheid die onder meer werd bijgewoond door Ms Jenifer Glynn, de zus van Rosalind Franklin, prof. dr. Pearl Dykstra, vicepresident van de KNAW, en burgemeester Peter Rehwinkel. ‘Wij zijn ongelooflijk trots op ons Rosalind Franklin programma, dat is bedoeld om de vertegenwoordiging van internationaal talent op het hoogste niveau van onze instelling te vergroten ’, sprak rector magnificus Elmer Sterken. ‘Het programma geniet inmiddels mondiale bekendheid en krijgt op verschillende universiteiten navolging.’

Zijn openingsrede werd gevolgd door een lezing van Pearl Dykstra over de positie van vrouwen in de wetenschap en een persoonlijk verhaal van Ms Jenifer Glynn, die het leven en werk van haar zus Rosalind Franklin indrukwekkend beschreef. De nieuwe Rosalind Franklin Fellows werden vervolgens geïntroduceerd via onderstaande videocompilatie.

De Rosalind Franklin Fellows
De Rosalind Franklin Fellows
Jenifer Glynn
Jenifer Glynn

Introductievideo: de nieuwe Rosalind Franklin Fellows

Unifocus: Fellows eren Rosalind Franklin

In Unifocus, het online videomagazine van de Rijsuniversiteit Groningen, kwamen drie Rosalind Franklin Fellows aan het woord over de vrouw die zij als inspirerend voorbeeld zien. Bekijk de aflevering hier:

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:50
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws