Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste U-meet in Groningen: Weg uit de crisis

10 oktober 2012
U-meet: Weg uit de crisis

We zitten tot onze nek in een financiële en economische crisis. De grote vraag is: hoe komen we eruit? Woensdag 10 oktober vindt aan de Rijksuniversiteit Groningen de eerste U-meet plaats, waar nieuwe oplossingen voor de financiële en economische crisis worden bedacht. U-meets zijn een initiatief van de Nederlandse universiteiten waar wetenschap, politiek en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten om gezamenlijk te zoeken naar nieuwe oplossingen voor maatschappelijke problemen.

In de eerste U-meet in Groningen is onder meer Matthijs Bierman te gast, directeur van de Triodos Bank en alumnus van het jaar van de RUG. Bierman: ‘We maken een grote fout als we voor de uitweg uit de economische en ecologische crisis gaan zitten wachten op de overheid, op de grote oplossing van Den Haag of Brussel. Het bedrijfsleven heeft de sleutel voor een duurzame toekomst in handen, gecombineerd met de macht van de burger als kritische consument.’ Bierman ziet krachtige initiatieven van jonge ondernemers die bezig zijn om de wereld anders in te richten. En ook grote bedrijven zoals Unilever zijn heel serieus bezig met de impact die ze op mens en milieu hebben. De weg uit de crisis loopt volgens hem via verantwoordelijke ondernemers en bewuste consumenten.

Inleidingen en debat

Naast Matthijs Bierman gaat Bert Popken, concerndirecteur gemeente Groningen, verantwoordelijk voor de diensten Ruimtelijke Ordening & Economische Zaken en Sociale Zaken & Werkgelegenheid, in gesprek met Dirk Bezemer, ontwikkelingseconoom en lid van het Sustainable Finance Lab, Laura Spierdijk, hoogleraar econometrie, die onderzoek doet naar de hervorming van de bankensector, en Steven Brakman, hoogleraar internationale economie aan de RUG en honorair hoogleraar aan de Universiteit van Antwerpen. Korte inleidingen en debat, met columns van de RUG-honoursstudenten Eline Koopmans en Berend Ritzema, die meewerkten aan het boek ‘Generatie Crisis. Verder kijken dan #Occupy’.

Datum: woensdag 10 oktober 2012

Tijd: 19.30-22.00 uur

Plaats: Aula, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Toegang gratis

Noot voor de pers

Contact: afdeling Communicatie, tel. 050-363 4444, e-mail: communicatie@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:29
printView this page in: English

Meer nieuws