Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Groningse sterrenkundige Joost Adema vanavond in Labyrint TV

03 oktober 2012
ALMA-telescopen

Op een kale hoogvlakte in het Chileense Andesgebergte voeren zo’n veertig telescopen een kosmisch ballet uit. Nagenoeg zonder toeschouwers, want de telescopen van de Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA) staan op vijf kilometer hoogte, in een ijle, mensonvriendelijke atmosfeer.

RUG-onderzoeker ir. Joost Adema werkt met zijn Groningse onderzoeksgroep al jaren aan een van de belangrijkste instrumenten van deze telescoop. Stralingsontvanger nummer 9 werd gebouwd door SRON in Groningen. De Chileense telescopen heeft Adema echter nog nooit met eigen ogen gezien. Labyrint reist met hem mee tijdens zijn eerste bezoek aan de onherbergzame hoogvlakte.

Woensdag 3 oktober, 20.50, Ned 2

Zie ook: Labyrint TV

Laatst gewijzigd:03 september 2021 12:50

Meer nieuws

 • 16 maart 2023

  Jacquelien Scherpen wint Prins Friso Ingenieursprijs 2023

  Jacquelien Scherpen, Director of Engineering aan de Faculty of Science and Engineering (RUG), is door de vakjury uitgeroepen tot Ingenieur van het Jaar 2023. Zij ontving de Prins Friso Ingenieursprijs 2023 gisteren, 15 maart, in bijzijn van prinses...

 • 16 maart 2023

  Ben Feringa awarded Honorary Doctorate from Bratislava University

  On March 15, 2023, the Slovak University of Technology in Bratislava awarded the title of "Doctor honoris causa" to Nobel laureate Ben Feringa from the Stratingh Institute for Chemistry (University of Groningen).

 • 10 maart 2023

  ENW-M-subsidie voor Andreas Milias-Argeitis

  Prof. Andreas Milias-Argeitis van het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB, Rijksuniversiteit Groningen) heeft een Open Competitie ENW-M-subsidie ontvangen van de NWO ter waarde van EUR 350.000. De subsidie is voor zijn...