Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Groningse sterrenkundige Joost Adema vanavond in Labyrint TV

03 oktober 2012
ALMA-telescopen

Op een kale hoogvlakte in het Chileense Andesgebergte voeren zo’n veertig telescopen een kosmisch ballet uit. Nagenoeg zonder toeschouwers, want de telescopen van de Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA) staan op vijf kilometer hoogte, in een ijle, mensonvriendelijke atmosfeer.

RUG-onderzoeker ir. Joost Adema werkt met zijn Groningse onderzoeksgroep al jaren aan een van de belangrijkste instrumenten van deze telescoop. Stralingsontvanger nummer 9 werd gebouwd door SRON in Groningen. De Chileense telescopen heeft Adema echter nog nooit met eigen ogen gezien. Labyrint reist met hem mee tijdens zijn eerste bezoek aan de onherbergzame hoogvlakte.

Woensdag 3 oktober, 20.50, Ned 2

Zie ook: Labyrint TV

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:49

Meer nieuws