Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Groningse sterrenkundige Joost Adema vanavond in Labyrint TV

03 oktober 2012
ALMA-telescopen

Op een kale hoogvlakte in het Chileense Andesgebergte voeren zo’n veertig telescopen een kosmisch ballet uit. Nagenoeg zonder toeschouwers, want de telescopen van de Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA) staan op vijf kilometer hoogte, in een ijle, mensonvriendelijke atmosfeer.

RUG-onderzoeker ir. Joost Adema werkt met zijn Groningse onderzoeksgroep al jaren aan een van de belangrijkste instrumenten van deze telescoop. Stralingsontvanger nummer 9 werd gebouwd door SRON in Groningen. De Chileense telescopen heeft Adema echter nog nooit met eigen ogen gezien. Labyrint reist met hem mee tijdens zijn eerste bezoek aan de onherbergzame hoogvlakte.

Woensdag 3 oktober, 20.50, Ned 2

Zie ook: Labyrint TV

Laatst gewijzigd:03 september 2021 12:50

Meer nieuws

 • 27 mei 2024

  Vier eredoctoraten uitgereikt door de RUG

  De RUG heeft op vrijdag 24 mei vier eredoctoraten uitgereikt aan dr. Kate Crawford, dr. Tedros Ghebreyesus, ir. Gerrit Hiemstra en prof. dr. Mariana Mazzucato. De uitreiking vond plaats in de aula van het Academiegebouw en was onderdeel van de...

 • 24 mei 2024

  Lustrum 410 in beeld

  Lustrum 410 in beeld: We zijn alweer over de helft van ons lustrum! Geniet van een paar foto's van het lustrum tot nu toe.

 • 22 mei 2024

  2,9 miljoen voor duurzaam beheer kwelders Waddenzee

  Prof. Chris Smit (GELIFES) en prof. Kai Jensen (Universiteit van Hamburg) ontvangen een NWA subsidie van 2,9 miljoen euro voor onderzoek dat bij gaat dragen aan duurzaam behoud van de kwelders van de Waddenzee.