Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Decision enhancement and business process agility

25 oktober 2012

Promotie: mw. M.R. Amiyo, 14.30 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Decision enhancement and business process agility

Promotor(s): prof.dr. H.G. Sol

Faculteit: Economie en Bedrijfskunde

Meer wendbaarheid ondernemingen met BPA-DES

Business Process Agility (BPA) is het vermogen van ondernemingen om bedrijfsprocessen snel en correct aan te passen. Het is een reactie op interne en externe veranderingen in de bedrijfsomgeving, ook als hiervoor geen vooraf gedefiniëerde richtlijnen zijn. Organisaties zijn steeds meer op zoek naar manieren om ‘agile’ (wendbaar) te worden en te functioneren in dynamische bedrijfsomgevingen. Het promotieonderzoek van Mercy Rebecca Amiyo was gericht op de identificatie van de uitdagingen waarmee belanghebbenden in het BPA-besluitvormingsproces geconfronteerd worden en dat te verbeteren. Als nuttige en gebruiksvriendelijke onderzoeksfilosofie is BPA-Design Science (BPA-DES) gekozen. De conclusie is dat BPA-DES bijdraagt aan een nieuwe, theoretische en nuttige aanpak om een BPA te bereiken die focust op het BPA-besluitvormingsproces. De nieuwe aanpak combineert samenwerking, workflow-analyse, simulatie, communicatie en risico-assessment. Het geeft belanghebbenden de mogelijkheid passende oplossingen en verbeteringen in bedrijfsprocessen te vinden.

Mercy Rebecca Amiyo (Kenia, 1983) studeerde economie en bedrijfskunde. Zij verrichtte haar promotieonderzoek aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG. Amiyo is werkzaam bij de Makerere University in Oeganda.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...