Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Decision enhancement and business process agility

25 oktober 2012

Promotie: mw. M.R. Amiyo, 14.30 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Decision enhancement and business process agility

Promotor(s): prof.dr. H.G. Sol

Faculteit: Economie en Bedrijfskunde

Meer wendbaarheid ondernemingen met BPA-DES

Business Process Agility (BPA) is het vermogen van ondernemingen om bedrijfsprocessen snel en correct aan te passen. Het is een reactie op interne en externe veranderingen in de bedrijfsomgeving, ook als hiervoor geen vooraf gedefiniëerde richtlijnen zijn. Organisaties zijn steeds meer op zoek naar manieren om ‘agile’ (wendbaar) te worden en te functioneren in dynamische bedrijfsomgevingen. Het promotieonderzoek van Mercy Rebecca Amiyo was gericht op de identificatie van de uitdagingen waarmee belanghebbenden in het BPA-besluitvormingsproces geconfronteerd worden en dat te verbeteren. Als nuttige en gebruiksvriendelijke onderzoeksfilosofie is BPA-Design Science (BPA-DES) gekozen. De conclusie is dat BPA-DES bijdraagt aan een nieuwe, theoretische en nuttige aanpak om een BPA te bereiken die focust op het BPA-besluitvormingsproces. De nieuwe aanpak combineert samenwerking, workflow-analyse, simulatie, communicatie en risico-assessment. Het geeft belanghebbenden de mogelijkheid passende oplossingen en verbeteringen in bedrijfsprocessen te vinden.

Mercy Rebecca Amiyo (Kenia, 1983) studeerde economie en bedrijfskunde. Zij verrichtte haar promotieonderzoek aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG. Amiyo is werkzaam bij de Makerere University in Oeganda.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42

Meer nieuws

 • 17 oktober 2018

  Onderling contact tussen patiënten via social media leidt tot betere relatie met zorgverlener

  Chronisch zieken hebben baat bij online medisch advies van andere patiënten via bijvoorbeeld een Facebookgroep. Onderling contact tussen patiënten via social media heeft namelijk vaak een positief effect op de relatie tussen patiënt en zorgverlener...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...