Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

The placemaking tube

08 oktober 2012

Promotie: dhr. L.J.W. van Limburg , 14.30 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: The placemaking tube

Promotor(s): prof.dr. G.J. Ashworth

Faculteit: Ruimtelijke Wetenschappen

Kennismanagement via de ‘Placemaking Tube’

Het proefschrift gaat over kennismanagement en onderzoekt of men door middel van effectieve en efficiënte toepassing tot betere en innovatievere besluitvorming kan komen. De wereld is sterk veranderd sinds de komst van het internet. Door het putten van meestal zogenaamde ‘tacit’ kennis uit (Online) Communities of Practice krijgt men diepere en betere kennis, hetgeen wellicht leidt tot betere besluitvorming. De Placemaking Tube is een structuur, na analogie van Einsteins wormgaten opgesteld, die twee universa verbindt: die van de praktijk en dus van de placemakers en die van de kennis die geput wordt uit Communities waar de (‘tacit’) kennis zich bevindt. De resultaten van het onderzoek zijn tevens toepasbaar op andere terreinen.

Bob van Limburg (Schoonhoven, 1958) studeerde kwantitatieve economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij verrichtte zijn promotieonderzoek aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de RUG. Van Limburg werkt als docent-onderzoeker bij de masteropleidingen eerste graads lerarenopleidingen van de NHL te Groningen als docent economie, methoden en technieken en wetenschapsfilosofie.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws