Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

The placemaking tube

08 oktober 2012

Promotie: dhr. L.J.W. van Limburg , 14.30 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: The placemaking tube

Promotor(s): prof.dr. G.J. Ashworth

Faculteit: Ruimtelijke Wetenschappen

Kennismanagement via de ‘Placemaking Tube’

Het proefschrift gaat over kennismanagement en onderzoekt of men door middel van effectieve en efficiënte toepassing tot betere en innovatievere besluitvorming kan komen. De wereld is sterk veranderd sinds de komst van het internet. Door het putten van meestal zogenaamde ‘tacit’ kennis uit (Online) Communities of Practice krijgt men diepere en betere kennis, hetgeen wellicht leidt tot betere besluitvorming. De Placemaking Tube is een structuur, na analogie van Einsteins wormgaten opgesteld, die twee universa verbindt: die van de praktijk en dus van de placemakers en die van de kennis die geput wordt uit Communities waar de (‘tacit’) kennis zich bevindt. De resultaten van het onderzoek zijn tevens toepasbaar op andere terreinen.

Bob van Limburg (Schoonhoven, 1958) studeerde kwantitatieve economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij verrichtte zijn promotieonderzoek aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de RUG. Van Limburg werkt als docent-onderzoeker bij de masteropleidingen eerste graads lerarenopleidingen van de NHL te Groningen als docent economie, methoden en technieken en wetenschapsfilosofie.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....