Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kinderoncologie: hoe maligne is het?

09 oktober 2012

Oratie: mw. prof.dr. E.S.J.M. de Bont, 16.15 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Titel: Kinderoncologie: hoe maligne is het?

Leeropdracht: Kindergeneeskunde, i.h.b. de kinderoncologie-hematologie

Faculteit: Medische Wetenschappen

De oratie van prof.dr. Eveline de Bont gaat over haar onderzoek naar kanker bij kinderen. Kanker op de kinderleeftijd is een ernstige en levensbedreigende ziekte. Behandelingen duren lang en zijn het resultaat van intensief multidisciplinair samenwerken. De laatste decennia is er een enorme vooruitgang geboekt in de overleving van kanker op de kinderleeftijd. Het uitgangspunt in de rede van De Bont is het perspectief van de patiënt van nu. Op basis van de ontwikkelingen in de laatste jaren zal gekeken worden naar de vooruitgang en de bedreigingen. Ook het nut van onderzoek en de typisch Groningse insteek zullen worden belicht.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...