Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kinderoncologie: hoe maligne is het?

09 oktober 2012

Oratie: mw. prof.dr. E.S.J.M. de Bont, 16.15 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Titel: Kinderoncologie: hoe maligne is het?

Leeropdracht: Kindergeneeskunde, i.h.b. de kinderoncologie-hematologie

Faculteit: Medische Wetenschappen

De oratie van prof.dr. Eveline de Bont gaat over haar onderzoek naar kanker bij kinderen. Kanker op de kinderleeftijd is een ernstige en levensbedreigende ziekte. Behandelingen duren lang en zijn het resultaat van intensief multidisciplinair samenwerken. De laatste decennia is er een enorme vooruitgang geboekt in de overleving van kanker op de kinderleeftijd. Het uitgangspunt in de rede van De Bont is het perspectief van de patiënt van nu. Op basis van de ontwikkelingen in de laatste jaren zal gekeken worden naar de vooruitgang en de bedreigingen. Ook het nut van onderzoek en de typisch Groningse insteek zullen worden belicht.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Koninklijke onderscheiding voor professor dr. Cisca Wijmenga

  Cisca Wijmenga, hoogleraar humane genetica aan de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG, kreeg woensdag 19 september uit handen van locoburgemeester Ton Schroor van de gemeente Groningen een koninklijke onderscheiding. Wijmenga is benoemd tot Ridder...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 10 september 2018

  ZonMW-subsidie voor studie naar niertransplantatie

  Onderzoekers van de sectie Nefrologie & Transplantatie van het UMCG hebben een subsidie van maar liefst 1,2 miljoen euro gekregen van Zon MW. De subsidie is voor een groot multicenter onderzoek bij patiënten ouder dan 65 jaar die een niertransplantatie...