Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kinderoncologie: hoe maligne is het?

09 oktober 2012

Oratie: mw. prof.dr. E.S.J.M. de Bont, 16.15 uur, Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Titel: Kinderoncologie: hoe maligne is het?

Leeropdracht: Kindergeneeskunde, i.h.b. de kinderoncologie-hematologie

Faculteit: Medische Wetenschappen

De oratie van prof.dr. Eveline de Bont gaat over haar onderzoek naar kanker bij kinderen. Kanker op de kinderleeftijd is een ernstige en levensbedreigende ziekte. Behandelingen duren lang en zijn het resultaat van intensief multidisciplinair samenwerken. De laatste decennia is er een enorme vooruitgang geboekt in de overleving van kanker op de kinderleeftijd. Het uitgangspunt in de rede van De Bont is het perspectief van de patiënt van nu. Op basis van de ontwikkelingen in de laatste jaren zal gekeken worden naar de vooruitgang en de bedreigingen. Ook het nut van onderzoek en de typisch Groningse insteek zullen worden belicht.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 15 juni 2018

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD Instellingen die verslavingszorg aanbieden, doen er verstandig aan om patiënten direct bij intake te screenen op ADHD. Dat vindt promovendus en psychiater in opleiding Katelijne van Emmerik-van...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 07 juni 2018

  Hoge sterfte onder leverpatiëntjes toont belang van levende donatie

  Twintig procent van de patiëntjes jonger dan zes maanden met de zeldzame leverziekte galgangatresie en ernstige leverbeschadiging die tussen 2001 en 2014 op de wachtlijst voor een levertransplantatie stonden, overleed voor een geschikte donorlever beschikbaar...