Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG eert Olympische studenten Zonderland, Van Aanholt, Blink en Dopheide

22 oktober 2012

De Rijksuniversiteit Groningen eert op maandag 29 oktober haar Olympische studenten Epke Zonderland, Philipine van Aanholt, Marit Dopheide en Rogier Blink. De prachtige gouden oefening van turner en geneeskundestudent Zonderland sprak mondiaal tot de verbeelding. Ook zeilster Van Aanholt (bedrijfskunde), atlete Dopheide (bewegingswetenschappen) en roeier Blink (economie) leverden een bijzondere prestatie door als student van de Rijksuniversiteit Groningen deel te nemen aan de Olympische Spelen in Londen. De RUG nodigt studenten en medewerkers van harte uit om aanwezig te zijn bij het feestelijke eerbetoon in de aula van het Academiegebouw.

De bijeenkomst op maandag 29 oktober begint om 18.00 uur. Tijdens de bijeenkomst zal prof.dr. Bert Otten, hoogleraar Neuromechanica, een wetenschappelijke analyse verzorgen van de succesvolle Olympische oefening van Zonderland, inclusief de unieke combinatie van drie verschillende vluchtelementen: de Cassina-Kovacs-Kolman. Daarna ontvangen de Olympische sporters een plaquette met inscriptie, die zal worden toegevoegd aan de ‘wall of fame’ van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen op het Sportcentrum. Na afloop van de ceremonie, rond 19.00 uur, is er een receptie in de H.J.D. Bruinszaal.

Meer informatie

Ruim voor de Spelen in Londen werd de van RUG en Hanzehogeschool belicht in dit item van Unifocus, met een bijzondere rol voor Epke Zonderland. Hoogleraar Bert Otten analyseerde eerder in deze uitzending van Adams Appel wat er gebeurt bij hardlopers die extreme snelheden bereiken.

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 15:02
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...