Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG eert Olympische studenten Zonderland, Van Aanholt, Blink en Dopheide

22 oktober 2012

De Rijksuniversiteit Groningen eert op maandag 29 oktober haar Olympische studenten Epke Zonderland, Philipine van Aanholt, Marit Dopheide en Rogier Blink. De prachtige gouden oefening van turner en geneeskundestudent Zonderland sprak mondiaal tot de verbeelding. Ook zeilster Van Aanholt (bedrijfskunde), atlete Dopheide (bewegingswetenschappen) en roeier Blink (economie) leverden een bijzondere prestatie door als student van de Rijksuniversiteit Groningen deel te nemen aan de Olympische Spelen in Londen. De RUG nodigt studenten en medewerkers van harte uit om aanwezig te zijn bij het feestelijke eerbetoon in de aula van het Academiegebouw.

De bijeenkomst op maandag 29 oktober begint om 18.00 uur. Tijdens de bijeenkomst zal prof.dr. Bert Otten, hoogleraar Neuromechanica, een wetenschappelijke analyse verzorgen van de succesvolle Olympische oefening van Zonderland, inclusief de unieke combinatie van drie verschillende vluchtelementen: de Cassina-Kovacs-Kolman. Daarna ontvangen de Olympische sporters een plaquette met inscriptie, die zal worden toegevoegd aan de ‘wall of fame’ van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen op het Sportcentrum. Na afloop van de ceremonie, rond 19.00 uur, is er een receptie in de H.J.D. Bruinszaal.

Meer informatie

Ruim voor de Spelen in Londen werd de van RUG en Hanzehogeschool belicht in dit item van Unifocus, met een bijzondere rol voor Epke Zonderland. Hoogleraar Bert Otten analyseerde eerder in deze uitzending van Adams Appel wat er gebeurt bij hardlopers die extreme snelheden bereiken.

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 15:02
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...