Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG eert Olympische studenten Zonderland, Van Aanholt, Blink en Dopheide

22 oktober 2012

De Rijksuniversiteit Groningen eert op maandag 29 oktober haar Olympische studenten Epke Zonderland, Philipine van Aanholt, Marit Dopheide en Rogier Blink. De prachtige gouden oefening van turner en geneeskundestudent Zonderland sprak mondiaal tot de verbeelding. Ook zeilster Van Aanholt (bedrijfskunde), atlete Dopheide (bewegingswetenschappen) en roeier Blink (economie) leverden een bijzondere prestatie door als student van de Rijksuniversiteit Groningen deel te nemen aan de Olympische Spelen in Londen. De RUG nodigt studenten en medewerkers van harte uit om aanwezig te zijn bij het feestelijke eerbetoon in de aula van het Academiegebouw.

De bijeenkomst op maandag 29 oktober begint om 18.00 uur. Tijdens de bijeenkomst zal prof.dr. Bert Otten, hoogleraar Neuromechanica, een wetenschappelijke analyse verzorgen van de succesvolle Olympische oefening van Zonderland, inclusief de unieke combinatie van drie verschillende vluchtelementen: de Cassina-Kovacs-Kolman. Daarna ontvangen de Olympische sporters een plaquette met inscriptie, die zal worden toegevoegd aan de ‘wall of fame’ van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen op het Sportcentrum. Na afloop van de ceremonie, rond 19.00 uur, is er een receptie in de H.J.D. Bruinszaal.

Meer informatie

Ruim voor de Spelen in Londen werd de van RUG en Hanzehogeschool belicht in dit item van Unifocus, met een bijzondere rol voor Epke Zonderland. Hoogleraar Bert Otten analyseerde eerder in deze uitzending van Adams Appel wat er gebeurt bij hardlopers die extreme snelheden bereiken.

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 15:02
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...