Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Oud-rector magnificus Van der Woude overleden

13 september 2012

Op zondag 9 september is Folkert van der Woude overleden op 78-jarige leeftijd. Van 1994-1998 was hij rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen. 

Van der Woude werd in 1933 geboren in het Friese dorp Snakkerburen (gemeente Lekkum) en studeerde scheikunde aan de RUG.  In 1966 promoveerde hij in Groningen op het proefschrift ‘Mössbauer spectra and magnetic properties of iron compounds’. Van 1970-1998 was hij hoogleraar Experimentele natuurkunde van de vaste stof aan de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, waarvan hij ook enkele jaren decaan was.  Het rectoraat was de afsluiting van een carrière die in het teken stond van de wetenschap.
Aan fundamenteel onderzoek hechtte Van der Woude grote waarde. Als decaan stond hij aan de basis van verschillende onderzoeksinstituten. Verder was hij groot voorstander van internationale samenwerking. Als rector reisde hij veel om de contacten met andere universiteiten te bevorderen, onder meer in Indonesië. In 1998 hield hij zijn afscheidsrede bij de RUG, maar hij bleef nog enkele jaren actief, onder meer als adviseur. Ook was hij voorzitter van GEZEN, Stichting ter bevordering van Grootschalige Exploitatie van Zonne-ENergie.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:29
printView this page in: English

Meer nieuws