Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Alex Klugkist overleden

17 augustus 2012
Dr. A.C. Klugkist
Dr. A.C. Klugkist

Oud-bibliothecaris van de Rijksuniversiteit Groningen dr. Alex Klugkist is 15 augustus op 67-jarige leeftijd overleden.

Klugkist heeft zich ruim 25 jaar ingezet voor de bibliotheek van de Rijksuniversiteit Groningen. Bij zijn afscheid in 2010 was in de bibliotheek een tentoonstelling ingericht met foto's en krantenknipsels uit de periode dat hij bibliothecaris was. Ook werden bijzondere aanwinsten getoond die onder zijn bewind zijn aangeschaft of verkregen.

De medewerkers van de bibliotheek en alle anderen op de universiteit die hem kenden, hebben grote waardering voor zijn werk en voor alles wat hij heeft betekend voor mensen persoonlijk.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...