Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Alex Klugkist overleden

17 augustus 2012
Dr. A.C. Klugkist
Dr. A.C. Klugkist

Oud-bibliothecaris van de Rijksuniversiteit Groningen dr. Alex Klugkist is 15 augustus op 67-jarige leeftijd overleden.

Klugkist heeft zich ruim 25 jaar ingezet voor de bibliotheek van de Rijksuniversiteit Groningen. Bij zijn afscheid in 2010 was in de bibliotheek een tentoonstelling ingericht met foto's en krantenknipsels uit de periode dat hij bibliothecaris was. Ook werden bijzondere aanwinsten getoond die onder zijn bewind zijn aangeschaft of verkregen.

De medewerkers van de bibliotheek en alle anderen op de universiteit die hem kenden, hebben grote waardering voor zijn werk en voor alles wat hij heeft betekend voor mensen persoonlijk.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...