Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Alex Klugkist overleden

17 augustus 2012
Dr. A.C. Klugkist
Dr. A.C. Klugkist

Oud-bibliothecaris van de Rijksuniversiteit Groningen dr. Alex Klugkist is 15 augustus op 67-jarige leeftijd overleden.

Klugkist heeft zich ruim 25 jaar ingezet voor de bibliotheek van de Rijksuniversiteit Groningen. Bij zijn afscheid in 2010 was in de bibliotheek een tentoonstelling ingericht met foto's en krantenknipsels uit de periode dat hij bibliothecaris was. Ook werden bijzondere aanwinsten getoond die onder zijn bewind zijn aangeschaft of verkregen.

De medewerkers van de bibliotheek en alle anderen op de universiteit die hem kenden, hebben grote waardering voor zijn werk en voor alles wat hij heeft betekend voor mensen persoonlijk.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...