Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Noordelijk Lijsttrekkersdebat

04 juli 2012

Woensdag 5 september 2012 vond het Noordelijk Lijsttrekkersdebat plaats in de Aula van de Rijksuniversiteit Groningen. Deelnemers waren Diederik Samsom (PvdA), Emile Roemer (SP), Alexander Pechtold (D66), Sybrand Buma (CDA), Jolande Sap (GroenLinks), Arie Slob (ChristenUnie), Marianne Thieme (PvdD) en Hero Brinkman (DPK).

Grote landelijke thema's kwamen aan de orde en werden tevens vertaald naar de regionale actualiteit. Wouke van Scherrenburg en Remy van Mannekes (RTV Noord) leidden de discussie. Het debat, met publiek, werd rechtstreeks uitgezonden op RTV Noord, RTV Drenthe, Omrop Fryslân en Politiek 24.

Het Noordelijk Lijsttrekkersdebat is een initiatief van de Commissarissen van de Koningin in Drenthe, Fryslân en Groningen, in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en RTV Noord.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:29

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...