Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Noordelijk Lijsttrekkersdebat

04 juli 2012

Woensdag 5 september 2012 vond het Noordelijk Lijsttrekkersdebat plaats in de Aula van de Rijksuniversiteit Groningen. Deelnemers waren Diederik Samsom (PvdA), Emile Roemer (SP), Alexander Pechtold (D66), Sybrand Buma (CDA), Jolande Sap (GroenLinks), Arie Slob (ChristenUnie), Marianne Thieme (PvdD) en Hero Brinkman (DPK).

Grote landelijke thema's kwamen aan de orde en werden tevens vertaald naar de regionale actualiteit. Wouke van Scherrenburg en Remy van Mannekes (RTV Noord) leidden de discussie. Het debat, met publiek, werd rechtstreeks uitgezonden op RTV Noord, RTV Drenthe, Omrop Fryslân en Politiek 24.

Het Noordelijk Lijsttrekkersdebat is een initiatief van de Commissarissen van de Koningin in Drenthe, Fryslân en Groningen, in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en RTV Noord.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:29
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....