Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Honoursstudenten schrijven boek: ‘Generatie CRISIS’

03 juli 2012

Twintig studenten van het Honours College van de Rijksuniversiteit Groningen hebben een boek geschreven, getiteld ‘Generatie CRISIS: verder kijken dan #Occupy’. Het eerste exemplaar wordt op 3 juli tijdens de presentatie van het boek uitgereikt aan de Groningse Commissaris van de Koningin Max van den Berg.

De studenten - van allerlei studierichtingen - reisden in de zomer van 2011 af naar Wall Street, het epicentrum van de financiële crisis van 2008. Vanuit hun diverse eigen invalshoeken analyseerden zij de crisis en onderzochten zij een scala aan oorzaken, gevolgen en mogelijke oplossingen.

Volgens de studenten is het tijd voor een boek over een veranderend wereldtoneel dat geschreven is door getuigen van hun eigen generatie. Tijdens hun onderzoek in New York spraken zij met zowel slachtoffers als verantwoordelijken: van Main Street tot Wall Street. Zo belichten de hoofdstukken onder meer de overvloed van informatie door de media, hoe de financiële crisis de rapmuziek heeft veranderd en hoe het vertrouwen in banken is geslonken.

Titel: ‘Generatie CRISIS: verder kijken dan #Occupy’

Uitgeverij: Kleine Uil, verkrijgbaar via alle (internet)boekhandels

Prijs: € 17,50, e-bookversie (ePub): € 9,99)

 

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:50

Meer nieuws

 • 13 mei 2024

  Moleculen stilzetten

  In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

 • 29 april 2024

  Sensor met gevoel

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 16 april 2024

  RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

  De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...