Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Honoursstudenten schrijven boek: ‘Generatie CRISIS’

03 juli 2012

Twintig studenten van het Honours College van de Rijksuniversiteit Groningen hebben een boek geschreven, getiteld ‘Generatie CRISIS: verder kijken dan #Occupy’. Het eerste exemplaar wordt op 3 juli tijdens de presentatie van het boek uitgereikt aan de Groningse Commissaris van de Koningin Max van den Berg.

De studenten - van allerlei studierichtingen - reisden in de zomer van 2011 af naar Wall Street, het epicentrum van de financiële crisis van 2008. Vanuit hun diverse eigen invalshoeken analyseerden zij de crisis en onderzochten zij een scala aan oorzaken, gevolgen en mogelijke oplossingen.

Volgens de studenten is het tijd voor een boek over een veranderend wereldtoneel dat geschreven is door getuigen van hun eigen generatie. Tijdens hun onderzoek in New York spraken zij met zowel slachtoffers als verantwoordelijken: van Main Street tot Wall Street. Zo belichten de hoofdstukken onder meer de overvloed van informatie door de media, hoe de financiële crisis de rapmuziek heeft veranderd en hoe het vertrouwen in banken is geslonken.

Titel: ‘Generatie CRISIS: verder kijken dan #Occupy’

Uitgeverij: Kleine Uil, verkrijgbaar via alle (internet)boekhandels

Prijs: € 17,50, e-bookversie (ePub): € 9,99)

 

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:50

Meer nieuws

 • 15 juni 2021

  Van ‘gesloten’ wetenschap naar Open Science

  Vera Heininga is sinds januari 2021 de Open Science coördinator en beoogd programmaleider van het aanstaande Open Science programma van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze promoveerde in 2017 met een proefschrift dat ten dele gericht was op...

 • 17 mei 2021

  ‘Jongeren stimuleren, dat is mijn belangrijkste taak’

  Vierenhalf jaar geleden ontving hij de Nobelprijs. Tijdens de uitreiking in Stockholm nam Ben Feringa zich voor: nu ga ik wetenschap op de kaart zetten. Zijn missie krijgt een nieuwe impuls met de oprichting van het Ben Feringa Fonds, bedoeld om de...

 • 10 mei 2021

  ‘Gun dementerenden meer vrijheid hun sociale leven vorm te geven’

  Thuiswonende ouderen met geheugenproblemen zijn buitengewoon vindingrijk om zelf controle te houden over hun activiteiten buitenshuis. Demografen Jodi Sturge en Mirjam Klaassens zijn onder de indruk. ‘Of deze mensen meer kunnen dan we denken? Nee,...