Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Honoursstudenten schrijven boek: ‘Generatie CRISIS’

03 juli 2012

Twintig studenten van het Honours College van de Rijksuniversiteit Groningen hebben een boek geschreven, getiteld ‘Generatie CRISIS: verder kijken dan #Occupy’. Het eerste exemplaar wordt op 3 juli tijdens de presentatie van het boek uitgereikt aan de Groningse Commissaris van de Koningin Max van den Berg.

De studenten - van allerlei studierichtingen - reisden in de zomer van 2011 af naar Wall Street, het epicentrum van de financiële crisis van 2008. Vanuit hun diverse eigen invalshoeken analyseerden zij de crisis en onderzochten zij een scala aan oorzaken, gevolgen en mogelijke oplossingen.

Volgens de studenten is het tijd voor een boek over een veranderend wereldtoneel dat geschreven is door getuigen van hun eigen generatie. Tijdens hun onderzoek in New York spraken zij met zowel slachtoffers als verantwoordelijken: van Main Street tot Wall Street. Zo belichten de hoofdstukken onder meer de overvloed van informatie door de media, hoe de financiële crisis de rapmuziek heeft veranderd en hoe het vertrouwen in banken is geslonken.

Titel: ‘Generatie CRISIS: verder kijken dan #Occupy’

Uitgeverij: Kleine Uil, verkrijgbaar via alle (internet)boekhandels

Prijs: € 17,50, e-bookversie (ePub): € 9,99)

 

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:50

Meer nieuws

 • 22 juli 2020

  Voorzichtigheid in Noord-Nederland in afwachting van tweede golf

  Ondanks het gemis van vrijheid, gezelligheid en spontaniteit, zijn inwoners in Noord-Nederland deze zomer voorzichtig bij het maken van hun vakantieplannen. Slechts 14% van de Noord-Nederlanders gaat deze zomer op vakantie in het buitenland,...

 • 10 juli 2020

  ENLIGHT recognized as a European University

  The ENLIGHT consortium of nine European universities, including the University of Groningen, was selected within the framework of the second call for ‘European Universities’, the European Commission's pilot program for new multilateral networks....

 • 08 juli 2020

  Piekopvang in Groningen voorbereid voor internationale studenten

  Aan het einde van de zomer komen er naast veel Nederlandse studenten ook internationale studenten naar Groningen om voor kortere of langere tijd te studeren aan de Hanzehogeschool Groningen (HG) of de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Vanwege de...