Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Honoursstudenten schrijven boek: ‘Generatie CRISIS’

03 juli 2012

Twintig studenten van het Honours College van de Rijksuniversiteit Groningen hebben een boek geschreven, getiteld ‘Generatie CRISIS: verder kijken dan #Occupy’. Het eerste exemplaar wordt op 3 juli tijdens de presentatie van het boek uitgereikt aan de Groningse Commissaris van de Koningin Max van den Berg.

De studenten - van allerlei studierichtingen - reisden in de zomer van 2011 af naar Wall Street, het epicentrum van de financiële crisis van 2008. Vanuit hun diverse eigen invalshoeken analyseerden zij de crisis en onderzochten zij een scala aan oorzaken, gevolgen en mogelijke oplossingen.

Volgens de studenten is het tijd voor een boek over een veranderend wereldtoneel dat geschreven is door getuigen van hun eigen generatie. Tijdens hun onderzoek in New York spraken zij met zowel slachtoffers als verantwoordelijken: van Main Street tot Wall Street. Zo belichten de hoofdstukken onder meer de overvloed van informatie door de media, hoe de financiële crisis de rapmuziek heeft veranderd en hoe het vertrouwen in banken is geslonken.

Titel: ‘Generatie CRISIS: verder kijken dan #Occupy’

Uitgeverij: Kleine Uil, verkrijgbaar via alle (internet)boekhandels

Prijs: € 17,50, e-bookversie (ePub): € 9,99)

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:28

Meer nieuws