Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

A decision enhancement studio for starting a miners enterprise in Uganda

05 juli 2012

Promotie: mw. A. Basaza, 12.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: A decision enhancement studio for starting a miners enterprise in Uganda

Promotor(s); prof.dr. H.G. Sol

Faculteit: Economie en Bedrijfskunde

ICT-studio voor startende mijnbouwbedrijven in Oeganda

Ook in ontwikkelingslanden maken steeds meer startende ondernemingen in het MKB gebruik van Informatie en Communicatie Technologie (ICT). Bij gebrek aan diensten die de besluitvorming ondersteunen is het mislukkingspercentage echter hoog. Annabella Basaza onderzocht dit probleem in de Oegandese mijnbouwsector. Zij ontwikkelde een ‘bedrijfsopstartstudio’ in Oeganda, dat een nuttig instrument blijkt te zijn.

Annabella Basaza (Oeganda, 1981) studeerde informatiesystemen aan de Makarere University in Oeganda. Zij verrichtte haar promotieonderzoek aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG, in het kader van een NUFFIC-project. Basaza is werkzaam als hoofd van het Computer Science Departement van de Mbarara University of Science and Technology in Oeganda.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41

Meer nieuws

 • 17 oktober 2018

  Onderling contact tussen patiënten via social media leidt tot betere relatie met zorgverlener

  Chronisch zieken hebben baat bij online medisch advies van andere patiënten via bijvoorbeeld een Facebookgroep. Onderling contact tussen patiënten via social media heeft namelijk vaak een positief effect op de relatie tussen patiënt en zorgverlener...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...