Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

A decision enhancement studio for starting a miners enterprise in Uganda

05 juli 2012

Promotie: mw. A. Basaza, 12.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: A decision enhancement studio for starting a miners enterprise in Uganda

Promotor(s); prof.dr. H.G. Sol

Faculteit: Economie en Bedrijfskunde

ICT-studio voor startende mijnbouwbedrijven in Oeganda

Ook in ontwikkelingslanden maken steeds meer startende ondernemingen in het MKB gebruik van Informatie en Communicatie Technologie (ICT). Bij gebrek aan diensten die de besluitvorming ondersteunen is het mislukkingspercentage echter hoog. Annabella Basaza onderzocht dit probleem in de Oegandese mijnbouwsector. Zij ontwikkelde een ‘bedrijfsopstartstudio’ in Oeganda, dat een nuttig instrument blijkt te zijn.

Annabella Basaza (Oeganda, 1981) studeerde informatiesystemen aan de Makarere University in Oeganda. Zij verrichtte haar promotieonderzoek aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG, in het kader van een NUFFIC-project. Basaza is werkzaam als hoofd van het Computer Science Departement van de Mbarara University of Science and Technology in Oeganda.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Business Research and Consulting | Nieuwe deadline zondag 19 augustus!

  Call to Dutch students: Geïnteresseerd in consultancy? Meld je dan aan voor het keuzevak Business Research and Consulting uiterlijk zondag 19 augustus voor 23.59 uur!