About us Latest news News News articles

W.J. van den Bremenlezing met Henk Bleker

09 juli 2012

Henk Bleker, staatssecretaris van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, is gastspreker bij de W.J. van den Bremenlezing. Het jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door Ibn Battuta, de faculteitsvereniging van Ruimtelijke Wetenschappen. Het vindt plaats op maandag 9 juli 2012, van 10.30 tot 12.00 uur in de Doopsgezinde Kerk te Groningen.

Van Mansholt tot Bleker

Hoofdonderwerp van de lezing is de besluitvorming en ontwikkeling van rurale gebieden door de jaren heen, vanaf de tijd dat Sicco Mansholt minister van Landbouw was (1946-1958). Onderwerpen die Bleker onder meer zal aanstippen zijn de grote exogene ontwikkelingen op het platteland, vijftig jaar Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en de besluitvorming met burgers in het openbaar bestuur. Ook zullen de actuele discussies over megastallen en natuurbescherming aan de orde komen.

Noot voor de pers

• Meer informatie: www.ibnbattuta.nl
• Locatie: Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen
• Vooraf aanmelden is niet nodig.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:51